Управлінська толока «Лідери освітніх змін» у ЗЗСО №56

Ключовою фігурою в освіті є керівник –директор школи.

Від його професіоналізму залежить якість освіти учнів, компетентність учителів, культура батьків, 

партнерство з громадою і якість життя кожного з них не лише сьогодні, а й в майбутньому

Л.М.Калініна, О.М.Онаць

         22 лютого 2019 року науково-методичним центром управління освіти Миколаївської міської ради на базі ЗЗСО №56 проведено управлінську толоку «Лідери освітніх змін».

           Тарасова О.В., директор Миколаївського науково-методичного, вітаючи учасників, ознайомила із планом роботи, наголосила на актуальності та інноваційності запланованого заходу, мотивувала до активності й творчості у вирішенні основних  завдань. Запропонувала учасникам толоки в обмежений час скласти пазли з метою самоперевірки знання нової термінології, введеної Законом України «Про освіту».

Мазур О.М., директор школи, презентувала «Акме-простір закладу» і зауважила, що сучасний директор – це стратег, який бачить перспективу розвитку освітнього закладу.

            Романіченко І.В., методист НМЦ,  провела workshop «Успішний керівник НУШ, який він?».  Спочатку, працюючи в групах, учасники самостійно створили узагальнену модель успішного керівника/менеджера. Після ознайомленя з дослідженнями зарубіжних і вітчизняних науковців щодо визначення особистих і професійних якостей успішного керівника закладу, презентованих Іриною Володимирівною,  доповнили напрацьовану модель.

            Корисним, на думку присутніх, був селфі-аудит «Управлінська діяльність в нових умовах», запропонований Мазур О.М., що складався з кількох етапів та передбачав роботу в групах з виконанням певних завдань і самоперевіркою.

            Викликав інтерес перегляд відео-менторингу «Корпоративне навчання педагогів», проведений заступником з НВР Орленко Л.С. з  вчителями початкових класів.

            Конструктивним був практикум «Мотивація як функція управлінської діяльності», який організувала практичний психолог школи Журбенко О.М. Висловом «Щоб вітрильник йшов перед, необхідний не лише сильний вітер, а й підняте вітрило» підкреслила важливість вмотивованого педагога.

            Результатом практичної роботи управлінської толоки став «Лепбук».

            Керівники закладів освіти під час вправи «Слово по колу» відзначили значимість заходу з точки зору його теоретично-практичного спрямування, актуальності теми, інтерактивної форми проведення; панувала атмосфера розкутості, творчої взаємодії. Було висловлено слова щирої вдячності науково-методичному центру, директору школи Мазур О.М. та її адміністративній команді за високу організацію та змістовність толоки.