Тест ЗНО для учителів складатиметься зі 100 завдань

Тест зовнішнього незалежного оцінювання для учителів початкових класів, які братимуть участь у сертифікації педагогічних працівників у 2019 році, складатиметься зі 100 завдань. Відповідну характеристику тесту фахових знань та умінь учителів, які виявили бажання взяти участь у сертифікації педагогічних працівників, затверджено Українським центром оцінювання якості освіти.

Тест незалежного оцінювання міститиме завдання однієї форми, що матимуть чотири варіанти відповіді.

Тест складатиметься із завдань з планування та організації освітнього процесу, забезпечення і підтримки навчання, виховання і розвитку учнів, а також із завдань зі створення освітнього середовища.

Кожне завдання тесту оцінюватиметься у 0 або 1 бал в залежності від наданої відповіді, відповідно, максимальна кількість балів за виконання усього тесту дорівнюватиме 100 балам.

На виконання тесту вчителям буде відведено 180 хвилин.

Як відомо, зовнішнє оцінювання вчителів є одним з обов’язкових елементів сертифікації педагогічних працівників. Цього року буде проведена пілотна сертифікація вчителів початкової школи, участь в який візьмуть майже 900 педагогічних працівників.

Власники сертифіката отримають щомісячну доплату в розмірі 20% посадового окладу пропорційно обсягу педагогічного навантаження упродовж трьох років чинності сертифіката.

Детальніше…