Готуємось до школи: вивчаємо цифри та рахунок

Проект «Розвиток дитини» пропонує батькам, вихователям та вчителям двадцять три розвивальних завдання, що допоможуть ненав’язливо вивчити з дитиною цифри й основні кольори, навчити її рахувати до десяти.

Виконання запропонованих завдань сприятиме формуванню у дітей позитивного ставлення до вивчення математики, розвитку логічного мислення, уваги, пам’яті, вихованню впевненості у собі та своїх освітніх можливостях, що є важливою запорукою всебічного розвитку дитини.

Визначаємо кількість: рахуємо цілі предмети. Цей комплект завдань допоможе дитині розвинути навички послідовного рахунку в межах 10 й розвинути уявлення про частини й ціле. Завдання комплекту спрямовані на розвиток просторового й логічного мислення, уваги, закріплення навичок написання чисел від 1 до 10.

На якій цифрі клубочок ниток? Це завдання-головоломка допоможе дитині розвинути логіко-математичне мислення, увагу й кмітливість. Дитині пропонується знайти й записати цифри, на які потрапляє клубочок ниток. У процесі виконання завдання дитина розвиватиме логіко-математичні здібності й пізнавальну активність.

Рахуємо фігури веселого конструктора. Цей комплект завдань допоможе дитині розвинути логіко-математичне мислення, увагу й кмітливість. Комплект складається з 6-ти завдань, у яких дитині пропонується порахувати, записати кількість геометричних фігур кожного виду та розмалювати їх. Також потрібно скласти й розв’язати відповідні приклади.

Склади й розв’яжи: обчислювання в межах 10. Це завдання допоможе дитині опанувати додавання й віднімання чисел у межах 10, розвинути увагу й кмітливість. Дитині пропонується розглянути малюнки, скласти й розв’язати приклади.

Логічна задача: обчислюємо вік персонажів. Це завдання допоможе дитині розвинути логічне й абстрактне мислення, кмітливість, вміння аналізувати інформацію та робити висновки. Виконуючи завдання, дитина розвиватиме уважність й спостережливість, навички аналізу та синтезу.

Рахуємо й малюємо: обчислювання в межах 10. Це завдання допоможе дитині опанувати додавання чисел у межах 10, розвинути увагу й кмітливість. Дитині пропонується розв’язати приклади, зображені у вигляді яблучних зернят, і намалювати відповіді.

Розмальовка «Веселі змійки»: вчимося рахувати до 10-ти й 20-ти. Це завдання допоможе дитині вивчити числа до 20-ти й закріпити навички написання цифр. Воно спрямовано на розвиток навички послідовного рахунку. Завдання допоможе розвинути уважність, посидючість, дрібну моторику.

Незвичайні приклади: додавання й віднімання в межах 5. Це завдання допоможе дитині опанувати дію додавання й віднімання в межах 5, покращити обчислювальні навички, розвинути увагу та кмітливість. Дитині пропонується перевірити, чи правильно розв’язані пропоновані приклади в малюнках. Необхідно виправити допущені помилки у відповідях: домалювати ті предмети, яких не вистачає, або закреслити зайві.

Розмальовка за цифрами від одного до п’яти. Цей комплект простих завдань надасть можливість покращити навички дрібної моторики, познайомить вашу дитину з цифрами від одного до п’яти та сприятиме вивченню нею основних кольорів.

Розмальовка «Цифри від 1 до 10». Ці завдання – перший крок до розвитку письма. Завдяки завданню діти розвивають навички дрібної моторики та графомоторні навички, одночасно вивчаючи цифри від одного до десяти та основні кольори.

Казкова розмальовка за цифрами. Цей комплект завдань надасть можливість покращити навички дрібної моторики, познайомить вашу дитину з цифрами від одного до п’яти та сприятиме вивченню основних кольорів.

Навчальна розмальовка «У пошуках цифр». Це завдання допоможе дитині вивчити цифри від 0 до 9-ти в цікавій і творчій формі. Для цього їй пропонується малюнок, на якому «заховалися» цифри, при цьому кожна цифра слугує елементом зображення (цифри розташовані безсистемно).

Розмальовуємо за цифрами. Цей комплект завдань допоможе дитині в незвичній і цікавій формі вивчити цифри від 1 до 9, а також число 10, потренувавши при цьому довільну увагу, дрібну моторику, зорово-моторну координацію та пригадавши основні кольори.

Розмальовуємо й пишемо цифри. Цей комплект завдань допомагатиме дитині вчити й писати цифри, надаючи релаксуючу дію, адже цифри в ньому зображені саме за принципом відомих антистресових розмальовок.

Розмальовуємо цифри та вчимося їх писати. Цей комплект завдань допомагатиме дитині набувати одразу кілька важливих навичок: вчитись вирізняти цифри, писати їх за пунктирними лініями, рахувати до десяти, тренувати довільну увагу, дрібну моторику й зорово-моторну координацію.

Барвисте намисто: учимось рахувати. Цей комплект завдань допоможе дитині закріпити вміння рахувати до десяти та писати відповідні цифри, розвиваючи при цьому увагу, спостережливість, мислення, а також дрібну моторику.

Розмальовка «Вчимось уважно рахувати». Цей комплект завдань побудований таким чином, аби одразу ж захопити увагу дитини та фіксувати її протягом усіх етапів його виконання. Дитині пропонується розглянути малюнок і порахувати кожне зображення, вказане внизу сторінки.

Учимось рахувати до десяти: розмальовка. Це завдання допоможе дитині в цікавій і наочній формі потренувати математичні навички рахунку до десяти та правильного написання цифр.

Розмальовка: сховані цифри. Цей комплект завдань надає можливість поєднати вивчення правильного написання цифр із вивченням їх кількісних характеристик.

Розмалюй цифри від «1» до «9». Це завдання допоможе дитині добре запам’ятати цифри від «1» до «9», зокрема за рахунок дев’яти різних кольорів, у які вона власноруч їх розмалює, а також навчить знаходити вказані цифри навіть тоді, коли вони розташовані у незвичному положенні та непомітні одразу.

Учимось писати цифри та рахувати. Цей комплект завдань допоможе дитині навчитись писати друковані цифри від 0 до 9. Кожне його завдання проілюстроване відповідною кількістю зображень, отже, дитина зможе потренувати навички рахування.

Навчальна розмальовка «Барвисті цифри». Цей комплект завдань має форму розмальовки, в якій цифри слугують або важливим елементом зображення або його прикрасою, дитина сприйматиме навчання як приємне заняття.

Цифри та числа: учимось наочно. Цей комплект завдань допоможе дитині всебічно вивчити цифри та числа від 1 до 10-ти, одразу ж застосовуючи отримані знання на практиці. Кожне завдання комплекту присвячене окремій цифрі (числу) та пропонує дитині виконати дев’ять різних дій, пов’язаних з нею.

Кожне завдання можна роздрукувати на звичайному або кольоровому принтері та використовувати необмежену кількість разів. Завантаження завдань для дітей доступне для користувачів сайту після швидкої реєстрації.

Детальніше…