Спортивне свято «День Землі» в ЗДО №1

З 1961 року 22 квітня весь світ святкує День Землі. За доброю традицією і в ЗДО «Північне сяйво» інструктор з фізичного виховання Ганчо О.В., музичний керівник Бузаєва Н.В., вихователі груп Бесараб М.Ю. і Калініна А.М. підготували та провели з дітьми середнього віку яскраве, радісне спортивне свято «День Землі».
Педагоги в доступній для дітей ігровій формі розповіли про важливі речі: чому і як треба піклуватися про навколишній світ, нашу планету. Діти із задоволенням розповідали вірші, співали пісні, в яких передавали свою любов до Землі, закликали сонечко закличкою «Вийди, сонечко», водили хоровод і гралися у цікаві ігри «Звіробика»
Усе це створило доброзичливу емоційну атмосферу свята. Під час естафет малята демонстрували свою уважність і спритність. Змістовні змагання показали дітям, як необхідно оберігати нашу планету: поливати квіточки, не забруднювати річки тощо. Наприкінці свята діти повідомили, за що вони люблять планету Земля та разом виконали пісню «Хай завжди буде сонце».
З метою покращення екологічного становища довкілля й виховання у дітей працьовитості, чуйності, любові до рідної землі була проведена акція «Збережемо ресурси Землі», під час якої всі дітки разом з батьками приносили макулатуру. Вихователі познайомили малят з тим, що, здавши папір на переробку, можна допомогти зберегти ліси – зелені легені нашої планети!
Усі переконалися, що потрібно бережливо ставитися до нашої планети Земля, оберігати все живе всім разом, зрозуміли, що на щасливій планеті живуть щасливі люди!

Остроух Н.М., Бузаєва Н.В., Якименко Т.А.