Практичні завдання, що допоможуть дитині підготуватися до школи, вивчивши абетку й цифри

Проект «Розвиток дитини» пропонує батькам, вихователям та вчителям дванадцять практичних завдань для підготовки дитини до школи.

Виконання запропонованих завдань сприятиме зацікавленню вивченням букв і цифр, розвитку графомоторних навичок та пам’яті, формуванню у дітей позитивного ставлення до навчання, вихованню впевненості у собі та своїх освітніх можливостях, що є важливою запорукою всебічного розвитку дитини.

Що написано: розпізнаємо слова й домальовуємо малюнки. Цей комплект із 8-ми завдань допоможе дитині розвинути навички читання, письма й малювання. Дитині пропонується прочитати слова, написати їхні повні варіанти поряд і домалювати малюнки.

Пишемо слова: прописи й малюнки. Цей комплект допоможе дитині навчитися розрізняти друковані й прописні літери, розвинути навички каліграфічно правильного письма. Дитині потрібно прочитати слова з двох колонок й з’єднати однакові (прописні й друковані), а потім підібрати до кожного слова відповідний малюнок з третьої колонки.

Пишемо друковані літери української абетки. Це завдання допоможе дитині навчитися писати друковані літери української абетки. Дитині пропонується допомогти їжачку написати за пунктирними лініями літери, розташовані в грушах та яблуках.

Прописи: українська мова. За допомогою цього комплекту завдань ваша дитина навчиться писати окремі літери українського алфавіту, а також окремі слова та словосполучення.

Пишемо літери української абетки. Це завдання (із 2-х сторінок) допоможе дитині навчитись писати великі літери української абетки в ненав’язливій і приємній формі.

Написання літер українського алфавіту. Це завдання – перший крок до написання літер української абетки та здобуття навичок красивого почерку.

Абетковий лабіринт. Цей комплект завдань допоможе дитині навчитись писати великі та рядкові літери української абетки в цікавій і захоплюючій формі.

Учимо літери української абетки. Цей комплект завдань допомагатиме дитині вивчати друковані літери української абетки, тренуватись писати їх за схемою, пунктирними лініями та самостійно.

Розмальовуємо літери української абетки. Цей комплект завдань надає дитині чудову можливість потренувати одразу кілька важливих навичок, які знадобляться їй у подальшому навчанні.

Тренуємо графомоторні навички. Цей комплект завдань створено з метою комплексного розвитку дитини, адже він дозволяє набувати й тренувати графомоторні навички, зорово-рухову координацію та розвивати різні функції уваги. 

Розмальовка «Фрукти та ягоди». Це завдання – перший крок до розвитку письма. Завдяки завданню діти розвивають навички дрібної моторики та графомоторні навички, одночасно вивчаючи назви популярних фруктів та ягід.

Розмальовка «Цифри від 1 до 10». Це завдання – перший крок до розвитку письма. Завдяки завданню діти розвивають навички дрібної моторики та графомоторні навички, одночасно вивчаючи цифри від одного до десяти та основні кольори.

Кожне завдання можна роздрукувати на звичайному або кольоровому принтері та використовувати необмежену кількість разів. Завантаження завдань для дітей доступне для користувачів сайту після швидкої реєстрації.