Ялинка: зимова аплікація з вирізаних долоньок

Користь аплікації в дитячій творчості можна розглядати з багатьох сторін. Це і тренування моторики на підготовчому етапі (креслення, вирізання деталей), і розвиток естетичного бачення при складанні композиції. В цьому проекті ми вирішили не брати готовий дизайнерський папір, а створити його самостійно. Якщо дитина задіє фантазію, вийдуть прекрасні візерунки на простих білих аркушах!

Матеріали:

  • офісний папір;
  • простий олівець;
  • воскові олівці;
  • клей;
  • ножиці.

Процес:

Попросіть дитину обвести долоньку кілька разів на білому аркуші. Виберіть зелені відтінки воскових олівців (можна замінити фломастерами або звичайними кольоровими олівцями). Всередині контуру треба промалювати різноманітні візерунки, але з однією умовою: всі вони робляться зеленим кольором.

Після цього слід вирізати долоньки по контуру та приклеїти на основу у вигляді пухнастої ялинки. Якщо якась гілочка не подобається, ви завжди можете відкоригувати її форму ножицями.

Маленька порада: спершу викладіть ялинку кількома способами, а вже потім, коли розкладка сподобається, підклеюйте окремі елементи аплікації. Можна починати зверху вниз або навпаки, як вам подобається.

Обов’язково прикрасьте вашу паперову ялинку! Намалюйте велику яскраву зірку і кульки-іграшки, а потім виріжте їх та приклейте у підходящих місцях. Ось так просто і весело можна створити пухнасту зелену красуню, що стане справжньою окрасою зимових свят!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *