«Яка є їжа»: цікаві ігри для малюків

Вашій увазі пропонується добірка ігор, яка допоможе нашим дітлахам рости здоровими та щасливими.

Все більше людей останнім часом звертають увагу на питання здорового харчування і на те, чим відрізняється корисна і шкідлива їжа. Тому головне завдання дорослих – зробити екскурс у світ їжі для своїх чад, щоб вони також росли повними енергії та сил.

Основна ціль цих ігор – розширити уявлення і закріпити знання дітей про шкідливу і корисну їжу, її смакові особливості, сформувати змалку основи здорового способу життя, розширити словниковий запас, розвити комунікативні навички, увагу, слух, зорову пам’ять, мислення.

Розробка “Шкідлива та корисна їжа”

У набір входять 2 ігрових поля у формі зубів та 16 карток із барвистими зображеннями найпоширенішої їжі, яку можна зустріти на прилавках магазинів чи в кафе.

Зуб на зеленому фоні завжди «харчується» здоровими продуктами харчування, тому він щасливий і заряджає всіх позитивом. На рожевому ж – зуб, який полюбляє споживати швидку їжу, солодощі та інші шкідливі смаколики, тому він засмучений, оскільки ця звичка згубно впливає на його здоров’я.   

Завдання дитини – правильно розкласти картки на ігрові поля.

Гра «Яка буває їжа» та «Шкідлива та корисна їжа»

Від того, як дитина бачить, чує, відчуває навколишній світ, залежить успішність її розумового, фізичного та естетичного розвитку.

Для того, щоб допомогти дітлахам краще розібратися з тим, що ми їмо, «Всеосвіта» розробила цю пізнавальну гру.

Вам необхідно роздрукувати та вирізати:

  •  ігрові поля з тарілками;
  • картки з різними продуктами харчування;

Всі матеріали можна заламінувати і зробити гру на липучках або на магнітній основі.

Перед початком гри дітям потрібно нагадати, що у кожного інгредієнта страви є унікальний запах і смак: солодкий, гіркий, кислий чи солоний. Можна навіть трошки поуявляти.

На стіл або килимок необхідно розмістити ігрові поля, поряд розкласти всі картки з продуктами харчування. Дитина має посортувати всю їжу в різні тарілки з урахуваннямїї смакових особливостей та користі для організму. Цей варіант гри можна проводити в груповій формі і на швидкість. У цьому випадку кожному малюку дається окреме завдання на дослідження якоїсь однієї смакової особливості.

Насолоджуйтесь процесом гри та залишайтесь разом із «Всеосвітою».

Посилання: Гра «Яка буває їжа»

Посилання: «Шкідлива та корисна їжа»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *