Чому дітям не можна гризти олівці, знають учені

Чому не можна гризти олівці, пояснили китайські вчені. Фахівці попереджають: гризти олівці небезпечно для життя. Ця звичка пояснює підвищену концентрацію свинцю в організмі дітей, які проживають поблизу хімічних заводів.

Зокрема, фабрику в Дапу, а це південна провінція Хунань, довелося закрити після того, як більше ніж у 300 дітей у крові знайшли підвищений рівень свинцю. Проби брали і навколо фабрики, і на її території.

У Китаї проблема отруєння свинцем виникає не вперше. Вся справа в стрімкому економічному зростанні, що загрожує довкіллю. Приміром, у 2009 році від отруєння свинцем постраждали майже 1 000 дітей у провінції Шеньсі.

Уряд досі не може вирішити проблеми зі свинцем, зокрема в бідних частинах країни. Тому вважається, що він може накопичуватися в олівцях. Але поки що це не підтвердили.

Отруєння свинцем – один із найпоширеніших видів отруєнь важкими металами. Здебільшого страждають діти 1-5 років. В організм метал може потрапити із пилом, із парою. Він провокує симптоми хронічної інтоксикації і призводить до пошкоджень усіх ділянок головного мозку.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *