Навчаємося граючи: завдання з мови та математики

Проект «Розвиток дитини» пропонує батькам, вихователям та вчителям одинадцять творчих завдань для збагачення словникового запасу й розвитку мовної й математичної компетентності, а також уважності, вміння слухати, емоційного інтелекту та уяви.

Виконання запропонованих завдань сприятиме формуванню навичок вчитися швидко пригадувати й відтворювати необхідну інформацію, розвитку логічного мислення й уміння працювати в команді.

Розвиваємо комунікативні навички в грі. Це завдання допоможе дитині більше дізнатися про своїх співрозмовників і співрозмовниць, розвинути навички читання й комунікації. По черзі кидаючи гральну кісточку, гравці переміщують свої фішки гральним полем і відповідають на запитання з тих клітинок, на яких зупиняються. Переможе той, хто першим дійде до фінішу.

Граємо в мовні ігри. Це завдання у вигляді настільної карткової гри допоможе дитині розвивати логічне мислення, розширювати словниковий запас, вчитися швидко пригадувати й відтворювати необхідну інформацію. Виконуючи завдання, дитина розвиватиме мовну компетентність, логічне мислення, уміння працювати в команді, збагачуватиме власний словниковий запас.

Настільна гра «Змії та драбини». Завдання, що допоможе дитині закріпити навички читання й вдосконалити рухові навички. Діти по черзі кидають гральні кості, переміщують фішку по полю від «Старту» до «Фінішу», читають та виконують рухливі завдання.

Гра «Знайди пару»: професії. Це завдання допоможе дитині розвинути пам’ять, увагу, навички читання й розширити лексичний запас за темою «Професії». Дитина повинна знайти пари (малюнок і слово), по черзі відкриваючи картки, розкладені малюнками й написами вниз. Для виконання завдання потрібні ножиці й клей.

Хто швидше рахує: додавання № 1. Це завдання допоможе покращити математичні навички дитини в ігровій формі. У завданні дитині пропонується за одну хвилину розв’язати якомога більше прикладів на додавання. Дитина може змагатись із собою, постійно вдосконалюючи власний результат, або зі своїми друзями.

Гра «Веселе множення»: множимо на 2. Це завдання допоможе дитині в ігровій формі закріпити знання таблиці множення числа 2 на числа від 2 до 9, а також на деякі двоцифрові числа (10, 11, 12). Гра розвиває навички усного рахунку, математичне мислення та уважність.

Граємо з таблицею множення: хрестики-нулики. Це завдання спрямоване на закріплення знання таблиці множення на числа від 2 до 9, розвиток логічного та математичного мислення. Перемагає в грі той, хто перший склав лінію з трьох клітинок однакового кольору по вертикалі, горизонталі або діагоналі. Гра розвиває уважність, навички усного рахунку та кмітливість.

Морський бій на таблиці Менделєєва. Цей морський бій — чудовий спосіб вивчити Періодичну систему хімічних елементів Д. І. Менделєєва. Гра сприятиме вивченню назв хімічних елементів, їх атомних мас та порядкових номерів у таблиці.

Неправильні дієслова. Гра «Знайди пару» (англійська мова). Це завдання допоможе дитині розвинути пам’ять, увагу й закріпити знання 8 неправильних дієслів англійською мовою. Дитина повинна знайти пари малюнків, по черзі відкриваючи картки, розкладені малюнками вниз.

Гра «Знайди пару»: професії (англійська мова). Це завдання допоможе дитині розвинути пам’ять, увагу й закріпити знання лексики за темою «Професії» англійською мовою. Завдання розміщене на двох сторінках, на першій сторінці – картки із малюнками, а на другій сторінці – конверт для зберігання цих карток із міні-словничком, який містить транскрипцію і переклад використаних у грі слів.

Гра «Знайди пару»: Різдво (англійською мовою). Це завдання допоможе дитині розвинути пам’ять, увагу і закріпити знання лексики за темою «Різдво» англійською мовою. Дитина повинна знайти пари малюнків, по черзі відкриваючи картки, розкладені малюнками вниз.

Кожне завдання можна роздрукувати на звичайному або кольоровому принтері та використовувати необмежену кількість разів. Завантаження завдань для дітей доступне для користувачів сайту після швидкої реєстрації.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *