Творчі завдання для дітей до свята Великодня

osvita.ua

Проект «Розвиток дитини» пропонує батькам, вихователям та вчителям двадцять тематичних розвивальних розмальовок та творчих завдань для розвитку навичок аналітичного, логічного, творчого мислення, довільної уваги, зорової пам’яті, дрібної моторики тощо.

Виконання запропонованих завдань, присвячених Великодню, сприятиме розвитку творчих здібностей, формуванню у дітей позитивного ставлення до навчання, вихованню впевненості у собі та своїх освітніх та креативних можливостях, що є важливою запорукою всебічного розвитку дитини.

Пишемо великодній вірш. Це тематичне завдання допоможе дитині формувати літературні здібності, сприятиме розвитку мислення, уміння добирати слова в потрібній формі. Виконуючи завдання, дитина вчитиметься відчувати ритміку поетичних творів, добирати різні форми слів, римувати.

Історія Пасхи: тестові завдання. Це тематичне завдання сприятиме узагальненню знань учнів та учениць початкової школи про Великдень. Дитині пропонується виконати тестові завдання на великодню тематику.

Створюємо листівку №7: Великдень. Це завдання покликане надихнути дитину на створення привітальної листівки до Великодня. Воно містить два варіанти ескізу листівки. У першому варіанті дитині пропонується намалювати листівку за контурними лініями, а в другому – проявити фантазію та самостійно домалювати відсутні елементи.

Виконуємо великодній тест. Це тематичне завдання сприятиме узагальненню знань учнів та учениць початкової школи про Великдень. Працюючи над завданням, дитина розширюватиме уявлення про історію, традиції та звичаї свята, розвиватиме логічне й аналітичне мислення, кмітливість.

Тематична анаграма «Великдень». Це завдання познайомить дитину з анаграмами та допоможе повторити правопис дев’яти слів великодньої тематики. Завдання не містить жодних підказок, окрім самої назви, що побічно допомагатиме дитині проявляти кмітливість і розшифровувати написані слова.

«Великоднє рахування»: пишемо числа. Це завдання має форму стежки, викладеної з великодніх крашанок, кожна з яких послідовно відповідає цифрі (числу) від 1 до 50-ти. За умовами завдання, дитині треба допомогти зайчику пройти стежкою від старту до фінішу й дістатись до святкового великоднього кошика. Для цього необхідно в кожну крашанку вписати відповідне число.

Тематичний лабіринт до свята Великодня. Це тематичне завдання пропонує дитині пройти трохи незвичним лабіринтом, стінки якого зроблені з писанок. При цьому велика кількість зображень на полі відволікатиме дитину від правильної доріжки, яка веде до виходу з лабіринту, а тому вимагатиме від неї особливої зосередженості.

Великодня головоломка: тренуємось писати. Це завдання пропонує дитині, яка ще тільки вчиться добре писати, потренувати навички письма досить незвичним способом. Їй треба пройти всіма доріжками від картинок до спеціальних прямокутників, на яких написати назви відповідних зображень.

Великодня головоломка «Знайди слова». Це тематичне завдання-головоломка допоможе дитині повторити правопис слів великодньої тематики, потренувати увагу та пам’ять, а також дасть можливість попрактикувати навички читання. Кожне знайдене слово їй потрібно обвести та підкреслити в переліку.

Кольоровий Великдень: цікава геометрія. Це завдання сприятиме формуванню математичної компетентності, розвитку вміння мислити логічно, удосконаленню вміння орієнтуватися за інструкцією. Дитині пропонується зафарбувати зображення писанок різними кольорами, відповідно до умов, прописаних в інструкції.

Моя писанка: складаємо інструкціюЦе завдання допоможе дитині навчитись письмово укладати коротку інструкцію, описувати послідовність дій, вживати слова у правильній формі. Учням й ученицям пропонується за шаблоном написати послідовність виготовлення писанки, використовуючи слова для довідки, а також намалювати свою писанку.

Тематичні розмальовки до Великодня. Цей комплект розмальовок присвячений святу Великодня й неодмінно подарує дитині приємні хвилини творчості та натхнення.

Розмальовка «Великодня арифметика». Це тематичне завдання має всі переваги розмальовки та дає можливість потренувати навички додавання й віднімання в невимушеній, творчій формі.

Розмальовка «Великодня симетрія». Це завдання-розмальовка допоможе дитині навчитись малювати симетричні зображення без жодних орієнтирів і підказок, покладаючись виключно на власні зір, увагу, просторове мислення та зорово-моторну координацію.

Великодня розмальовка за цифрами «Кролик». Це завдання пропонує дитині створити барвисту тематичну картинку до свята. Для цього їй треба розмалювати запропоновані зображення писанки та веселого кролика за допомогою цифр, кожна з яких указує на певний колір.

Арифметична розмальовка «Веселий кролик». Це більш складне тематичне завдання дає можливість потренувати навички додавання й віднімання. Розв’язуючи приклади, дитина отримуватиме результат, що буде вказувати їй на певний колір для розфарбовування.

Розмальовка за цифрами «Курчатко». Це завдання присвячене Великодню й пропонує дитині створити зображення писанок, квітів і милого курчати за допомогою цифр, кожна з яких указує на певний колір.

«Великодній розпис»: тренуємо моторику. Це завдання допоможе дитині у трохи незвичній формі потренувати дрібну моторику, зорово-моторну координацію, увагу та творче мислення, а також слугуватиме підґрунтям для подальшого набуття навичок письма.

«Писанка»: учимось підбирати кольори. Ця тематична великодня розмальовка дозволить дитині виразити себе й потренувати творче мислення. У завданні пропонуються зображення п’яти писанок з різним орнаментом, який треба розмалювати, підібравши потрібні кольори на власний розсуд.

Великодня абетка: пишемо літери (англійська мова). Це завдання допоможе дитині повторити літери англійської абетки, тренуючи при цьому увагу, пам’ять і дрібну моторику. Воно має форму стежки, викладеної з великодніх крашанок, кожна з яких послідовно відповідає літері алфавіту.

Кожне завдання можна роздрукувати на звичайному або кольоровому принтері та використовувати необмежену кількість разів. Завантаження завдань для дітей доступне для користувачів сайту після швидкої реєстрації.