Завдання для розвитку моторики у дітей 5-6 років

osvita.ua

Проєкт «Розвиток дитини» пропонує батькам та вихователям робочий зошит із завданнями для розвитку дрібної моторики у дітей 5–6 років.

Виконання завдань робочого зошита «Моторика для найменших» упродовж двох-трьох тижнів допоможе дитині активізувати роботу обох півкуль головного мозку, зменшити емоційне напруження, сприятиме розвитку координації рухів, сили і спритності рук. 

Виконуючи завдання, діти зможуть розвивати пізнавальний інтерес та розумові здібності, не лише покращувати рухові можливості, а й психічні і мовленнєві навички.

Усі завдання є посильними для виконання і подаються від найпростішого до найскладнішого (з помірним рівнем ускладнення), що дає змогу легко виконувати 2-3 завдання щодня.

Після виконання всіх завдань дитина може отримати від вихователя чи батьків спеціальний диплом, який стане нагородою за старанне та вправне виконання завдань та підтверджуватиме набуття таких необхідних для подальшого навчання поведінкових навичок, як старанність, охайність і самодисципліна.

Програму укладено із дотриманням принципу наступності (від простого до складного), а завдання структуровано таким чином, щоб допомогти дитині розвивати дрібну моторику рук. Варто пам’ятати, що рівень розвитку дрібної моторики є одним із показників готовності дитини до навчання в школі.

ЗАВАНТАЖИТИ ЗАВДАННЯ