Участь у міжнародному семінарі «Інклюзія як засіб розвитку школи»

8 жовтня 2019 року фахівці інклюзивно-ресурсних центрів, педагоги та асистенти вчителів взяли участь у міжнародному семінарі «Інклюзія як засіб розвитку школи», що відбувся на базі МОІППО.

Семінар був організований в рамках проекту «На шляху до інклюзії» Асоціацією з міжнародних питань за підтримки програми TRANS Міністерства закордонних справ Чехії.

З особливостями формування і реалізації державної політики щодо створення інклюзивного освітнього середовища учасників ознайомила Юлія Дмитрієва-Заруденко, головний спеціаліст відділу інклюзивної та спеціальної освіти головного управління інклюзивної, спеціальної та позашкільної освіти директорату інклюзивної та позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України.

Співробітники кафедри соціальної педагогіки педагогічного факультету Університету Томаша Гарика Масарика (Чехія) розповіли присутнім, як працюють з іншістю у чеській школі.

Інна Горбенко, доцент кафедри менеджменту освіти і практичної психології Переяславо-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди, обговорила із спеціалістами розроблення індивідуальної програми розвитку дитини, надавши чимало цінних рекомендацій.

За підсумками роботи учасники семінару отримали відповідні сертифікати.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *