Управління освіти опікується створенням ресурсних кімнат у закладах загальної середньої освіти

Управління освіти Миколаївської міської ради в тісній співпраці з департаментом освіти облдержадміністрації та керівниками закладів опікується створенням та обладнанням ресурсних кімнат. Наразі ресурсні кімнати створюються у 10 ЗЗСО.

Ресурсна кімната – це спеціально організований простір для розвитку людини та гармонізації її психоемоційного стану. Такі кімнати особливо потрібні дітям з особливими освітніми потребами, насамперед із розладами аутичного спектру (РАС).

Навчання дітей з РАС потребує спеціальних механізмів задля комфорту і продуктивності роботи дитини.

Саме школа є тим природним середовищем, в якому відбувається підготовка дитини з аутизмом до подальшого життя. Правильно організоване та структуроване середовище може допомогти дитині навчитися взаємодіяти із зовнішнім середовищем. Після школи дитині належить жити в тому ж суспільстві, що й випускникам звичайних класів. Дитині з аутистичним розладом, яка ходить до школи разом із іншими дітьми, набагато простіше буде відчувати себе частиною суспільства, ніж випускнику спеціальної школи. Крім того, дитину буде супроводжувати асистент вчителя, який зможе надати допомогу у будь-якій ситуації, показавши дитині модель поведінки для вирішення певної задачі або проблеми.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *