Розроблено мобільний застосунок для допомоги батькам дітей з особливими освітніми потребами і фахівцям ІРЦ

mon.gov.ua

До дня Святого Миколая, 19 грудня 2020 року, Міністерство освіти і науки України презентує Систему автоматизації роботи інклюзивно-ресурсних центрів (АС «ІРЦ»).Система складається з наступних вебресурсів:

«У День Святого Миколая Міністерство освіти і науки України робить важливий подарунок для дітей з особливими освітніми потребами. Відтепер ці здобувачі освіти та їхні батьки можуть користуватися мобільним застосунком АС «ІРЦ» для зручного й швидкого розв’язання будь-яких питань, які стосуються взаємодії з інклюзивно-ресурсними центрами. Тож можна скористатися мобільним застосунком і отримати відповіді на всі запитання. Застосунок АС «ІРЦ» є першим офіційним додатком МОН. Нові, більш широкі можливості системи є також своєчасною реакцією на виклики через пандемію COVID-19, адже використання зазначених порталу та мобільного застосунку дає змогу вдвічі зменшити кількість необхідних особистих візитів батьків до інклюзивно-ресурсних центрів. Висловлюю подяку всім причетним до становлення інформаційної системи національного рівня АС «ІРЦ» та її розвитку. Бажаю міцного здоров’я!», – зазначив Міністр Сергій Шкарлет.

Також він нагадав, що проєктом Державного бюджету-2021 передбачено окрему програму для підтримки дітей з особливими освітніми потребами, загальний кошторис якої становить 505 млн грн. Із них 30% планується використовувати на закупівлю допоміжних засобів.

Під час створення застосунку та модернізації відповідного порталу враховано всі зауваження та пропозиції батьків, управлінців та фахівців ІРЦ. В інформаційній системі АС «ІРЦ» уніфіковано та стандартизовано типові операції інклюзивно-ресурсних центрів. Система здійснює автоматизацію процедури створення заяви щодо проходження комплексної оцінки школяра, формування висновків про таку комплексну оцінку. Сучасний мобільний застосунок АС «ІРЦ» розміщено для загальнодоступності на PlayMarket і AppStore.

Як користуватися порталом «ІРЦ» та мобільним застосунком АС «ІРЦ», можна дізнатися з відповідних інструкцій.

Для батьків

Портал

Моб. застосунок

Для фахівців ІРЦ

Портал

Моб. застосунок

Для директорів ІРЦ

Портал

Моб. застосунок

Для закладів освіти

Портал

Моб. застосунок

Довідково. 

Додаток  АС «ІРЦ» було розроблено у 2018 році відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 № 615. Власником АС «ІРЦ» та майнових прав інтелектуальної власності на твір (твір – прикладна комп’ютерна програма, що забезпечує функціонування всіх модулів і блоків АС «ІРЦ» а також  її сумісність та інтегрованість з іншими інформаційно-телекомунікаційними системами), є держава в особі Міністерства освіти і науки України. Розробку АС «ІРЦ» здійснило ТОВ «Нові знання». Технічне адміністрування АС «ІРЦ» здійснює  ДНУ «Інститут освітньої аналітики».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *