Культурно-просвітницький проєкт «Наші земляки – видатні флотоводці, дослідники, географи, вчені, мандрівники»

З січня по листопад 2020 року Музей суднобудування і флоту спільно з управлінням освіти проводить культурно-просвітницький проєкт «Наші земляки – видатні флотоводці, дослідники, географи, вчені, мандрівники».

До участі в проєкті запрошуються здобувачі освіти закладів освіти.

 

П О Л О Ж Е Н Н Я

про реалізацію культурно-просвітницького проєкту 

«Наші земляки – видатні флотоводці, дослідники, географи, 

вчені, мандрівники»

Упродовж віків український талант у духовній, освітній, науковій, військових сферах був задіяний по всьому світу. Він став людським капіталом, інтелектуальним і соціальним ресурсом для багатьох країн і народів. Миколаївщина також сприяла народженню та становленню особистостей, імена яких вписані в сторінки світової історії. Вихідці з Миколаївщини проявили себе у різних сферах людської діяльності, особливо у військово-морській, науково-дослідній, технічній, медичній.

МЕТА ПРОЄКТУ: сприяти патріотичному вихованню учнівської молоді на прикладах життєдіяльності видатних особистостей нашого міста, популяризувати знання про них на новому культурно-освітянському рівні, сприяти розвитку творчих здібностей підростаючого покоління, спрямованих на дослідження історії міста та області.

ЦІЛЬОВА АУДИТОРІЯ: учні закладів загальної середньої освіти 7-10 років,  12-13 років, 14-15 років, 16-18 років.

ТЕРМІНИ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЄКТУ: січень-листопад 2020 року.

ОСНОВНІ ПОЛОЖЕННЯ ПРОЕКТУ:

  1. Висвітлення ролі українського козацтва, селянства, робітників, військових у розвитку Миколаївського адміралтейства, кораблебудування, становленні демократичного суспільства на теренах сучасної України. Це питання розглядається в аспекті підрозділів: видатні постаті, видатні події, славетні кораблі.
  2. Написання учнівських науково-дослідних робіт, в яких розглядаються маловідомі сторінки історії Миколаївщини, визначна роль її вихідців, у тому числі М.П. Лазарєва та Ф.Ф. Беллінсгаузена – видатних мореплавців, які стали першовідкривачами Антарктиди, 200-річчя цієї події уся світова спільнота відзначатиме 28 січня 2020 року.
  3. Відвідування музею суднобудування і флоту, огляд новоствореної виставки «Terra incognita», присвяченої 200-річчю відкриття Антарктиди, постійно діючої експозиції.
  4. Учні молодших класів можуть надати до музею свої малюнки відповідної тематики, під час проведення підсумкового заходу буде підготовлена виставка з використанням цих робіт.
  5. Проведення майстер-класів для дітей з малювання на базі новоствореної виставки «Terra incognita» за участю викладачів дитячої художньої школи.
  6. Школярі 5-7-х класів зможуть відвідати музейні уроки за темами: «Відкриття Антарктиди», «Привиди на вахті», «Заснування перших верфей у Північному Причорномор’ї», «Подорож аргонавтів по Чорному морю».
  7. Проведення семінарів з форум-театру. За допомогою тренерів учасники зможуть стати «акторами». Використовуючи різні вправи, ігри, театральні практики, вони навчаться проявляти себе в різних ситуаціях, ділитися своїми почуттями, емоціями і думками, обговорювати суспільно важливі проблеми, а також реконструювати минулі події, перевтілюватися в історичних осіб.
  8. Організація підсумкового заходу в музеї суднобудування і флоту, відзначення кращих учасників, науково-дослідних робіт, малюнків, нагородження дипломами та грамотами.

ХІД РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЄКТУ:

  1. Науково-дослідні роботи та малюнки надаються до музею суднобудування і флоту до 1 листопада 2020 року.
  2. Проведення майстер-класів для дітей з малювання – квітень 2020 року.
  3. Семінари з форум-театру – жовтень 2020 року.
  4. Відвідування музейних виставок і музейних уроків – протягом року.
  5. Проведення підсумкового заходу – 26 листопада 2020 року.

ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ РОБІТ:

  1. Обсяг роботи – до 10 друкованих сторінок (вкл. 1 стор. ілюстрацій).
  2. Стандарти: кегль 14 pt, міжрядковий інтервал – 1,5, абзацний відступ – 1,25 см, поля – 2 см, шрифт – Times New Roman.
  3. Мова тексту: українська, російська, англійська.
  4. На першій сторінці вказуються: ім’я, прізвище, заклад, клас, назва виділяється прописом (розташовується у центрі), внизу – назва міста.
  5. Посилання наводяться в тексті у квадратних дужках відповідно до порядку згадування у тексті.
  6. Наприкінці тексту наводиться список бібліографічних джерел у порядку цитування.
  7. Файли називають українськими літерами прізвищем автора, наприклад: Шевченко_Заявка, Шевченко_Текст.
  8. Роботи можуть бути доповнені презентаціями, відео-матеріалами, слайдами тощо.

ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ МАЛЮНКІВ:

  1. Малюнок виконується на листі формату А3 фарбами, олівцями, фломастерами тощо.
  2. На зворотньому боці: прізвище, ім’я, по-батькові, № закладу, клас, контактний телефон.

Запрошуємо всіх бажаючих до співпраці!

 

Музей суднобудування і флоту: м.Миколаїв, вул.Адміральська, 4.

Тел.: 37-86-36, 37-85-99, 37-85-98.

E-mail: muzeysudostroenie@ gmail.com

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *