Бери участь в конкурсі, вигравай стипендії на навчання

Розробити проєкт школи своєї мрії та отримати можливість архітектурного навчання пропонує школярам Харківська школа архітектури та оголошує конкурс «Будь архітектором» для старшокласниць/ків з усієї України.

Архітектори пропонують своїм майбутнім колегам переосмислити простори українських шкіл, ретельно подумати: що насправді зробило б школи місцями, приємними для навчання і спілкування. А далі ці роздуми втілити у проєкт (макет чи малюнок) реновації та оздоблення однієї з локацій школи, й додати до нього розповідь про те, яким має бути простір, щоб вчитися в ньому було комфортніше і цікавіше. Вигадати наповнення (колір, матеріали, меблі й об’єкти), яке справді може бути реалізоване. Подумати – що нового можна робити в шкільних просторах.

Нагородами переможцям стануть 10 сертифікатів на навчання.

Серед нагород – сертифікат на навчання на програмі бакалаврату ХША*; сертифікати на навчання на “Нульовому році” у Києві чи Харкові та на різні курси в ХША.

Для участі в конкурсі треба зареєструватися за посиланням і отримати лист із додатковими інструкціями. Реєстрація відкрита до 30 квітня 2020. Дедлайн подачі проєктов — 31 травня 2020. Найближча онлайн-консультація учасників відбудеться 1 травня на сторінці ХША у Facebook.

Оскільки конкурс збігся за часом з карантином, учні/учениці не можуть пройтися школами з замірами реальних просторів. Втім, говорять організатори, це теж виклик нового світу – і їх у майбутніх професіоналів/ок буде багато.

«Школярам треба буде звернути увагу на те, як влаштовані приміщення, на масштаб, місткість, естетичні параметри – і проаналізувати все це, – говорить Анастасія Палій, кураторка підготовчого відділення ХША – Але в умовах карантину деякі речі треба буде згадати по пам’яті. Підліткам важливо почувати себе учасниками процесу й робити пропозиції до зміни простору, до якого вони “прив’язані” на багато років – чи він їм комфортний».

В жюрі конкурсу увійшли: архітектор та засновник ХША й архітектурного бюро Drozdov&Partners Олег Дроздов, архітекторка, тьюторка блоку “Студії” та кураторка блоку “Навички” ХША, засновниця архітектурного офісу Nikitenkoteam Олександра Нікітенко, художник та викладач Костянтин Зоркін, а також студенти ХША.

«Професії швидко трансформуються і якщо ти хочеш спробувати себе в архітектурі – дуже важливо розуміти, чим саме займаються архітектори,  – розповідає про ще одну мету конкурсу Олег Дроздов. – Усвідомлений вибір професії впливає на якість подальшого навчання, може підказати школярам, ​​як обирати спеціальність та які перед тим пройти освітні курси, яку читати літературу».

Анастасія Палій зауважує, що така робота розвиває важливі навички просторового мислення і зміщує повсякденні фокуси. А ще – дозволяє поглянути на простір зі сторони спостерігача, помітити усіх учасників і застосувати стратегічний підхід.

Дедлайн подачі проєктів — 31 травня. Засідання журі конкурсу відбудеться 8 червня.

Оголошення переможців — 12 червня.

Переможців/переможиць нагородять під час річної виставки студентів Харківської Школи архітектури (час буде визначено після періоду карантину).

Відеоінструкція про теяк зробити свій проєкт

Більше інформації про конкурс на сторінці ХША в Фейсбуці та на сторінці Конкурсу.

ВИНАГОРОДИ ПЕРЕМОЖЦЯМ КОНКУРСУ:

  • *1 місце – сертифікат на навчання на програмі Бакалаврату ХША – покриває 75% вартості;
  • 2 та 3 місце – сертифікат на навчання на курсі Нульовий рік в Харкові або Києві (покриває 100% вартості);
  • 4-10 місце – сертифікат на проходження короткострокових курсів ХША на вибір (покриває 100% вартості).

Сайт ХША;

Facebook-сторінка ХША;

Instagram-сторінка ХША.

Довідка

Харківська школа архітектури — це приватний заклад вищої освіти. Ми створюємо нову традицію української архітектури та готуємо нове покоління архітекторів і урбаністів, які мають глибокі знання та навички у професії, вміють критично мислити та є відповідальними.

ХША відповідає світовим стандартам вищої освіти в галузі архітектури та урбанізму, та готує повістку для формування нових стандартів архітектурної освіти в Україні. Перший (бакалаврський) та другий (магістерський) рівні вищої освіти за спеціальністю 191 «Архітектура та містобудування» ХША ліцензовано Міністерством освіти та науки України.

Заснована у 2017 році в Харкові, ХША вже стала центром комунікації української та міжнародної архітектурної спільноти, обміну актуальними знаннями та ідеями. Команда ХША разом із відомими експертами створює та запускає унікальні освітні програми, які є новітніми не тільки для України, але і для всього світу.

Сьогодні в країні відбуваються великі трансформації, в тому числі в архітектурі та міському середовищі, для якісних змін, ми потребуємо нових спеціалістів та лідерів професії. Наміром ХША є підготувати покоління професіоналів, яких критично не вистачає у професії та які стануть актуальні в міжнародному полі.

Освіта.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *