Серед вчителів проводять конкурс STEM-завдань для учнів

Вчителів запрошують взяти участь в конкурсі завдань для учнів молодшої, середньої та старшої школи, які увійдуть до програми “Інженерного тижня”.

Подавати свої роботи вчителі можуть до 31 серпня.

Щоб взяти участь, потрібно:

  1. Обрати тему завдання – проблему, яку учні зможуть вирішити в інженерний спосіб. Наприклад: очистка води, створення ліхтарика, який працює без звичайних батарейок, доступний спосіб аналізу якості повітря тощо. Під час відбору, перевага буде надана завданням, побудованим на перетині декількох предметів, відповідно до концепції STEM-освіти.
  2. Завантажити шаблон-завдання за посиланням.
  3. Описати завдання, доповнити його схемами або фото. Перевірити, чи інструкція зрозуміла дітям обраної вікової категорії. 
  4. Готове завдання необхідно надіслати на [email protected].

“Щотижня, впродовж літа та в першій половині вересня, команда проєкту обиратиме одне найкраще завдання з усіх надісланих, формуючи таким чином перелік переможців. До програми може бути відібрано декілька завдань, від одного і того ж автора чи авторки”, – пояснюють організатори.

За кожне відібране завдання вчителі отримуватимуть 500 гривень.

Тема цьогорічного “Інженерного тижня” – Problem solving (вирішення проблем). Проєкт старутує у школах у січні 2021 року.

Приклади минулорічних завдань можна знайти тут.

Також більше про проєкт можна дізнатись на його fb-сторінці.

Нагадаємо, вчителі можуть долучитись до апробації антикорупційних інструментів.

Фото: автор – wittayayut, Depositphotos

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *