Школам доручили розвивати патріотичну гру «Джура»

У 2020/21 навчальному році Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») буде проведена для трьох вікових категорій учасників: 15-17 років, 11-14 років та дітей віком 6-10 років.

Відповідний наказ підписаний т. в. о. міністра освіти і науки Сергієм Шкарлетом.Проведення гри має відбутися з дотриманням законодавства України в частині запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19.

Планується, що проведення у 2021 році І етапу гри відбудеться у формі 3-5-денного таборування та ІІ етапу гри у формі 5-7-денного таборування (для середньої та старшої вікових груп).

Закладам загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та позашкільної освіти доручено передбачити у планах роботи на 2020/21 навчальний рік заходи щодо розвитку гри.

Також заклади освіти мають забезпечити діяльність учнівського козацького самоврядування шляхом створення куренів, які можуть складатися з різновікових роїв.

Окрім того, на заклади освіти покладений обов’язок щодо забезпечення організації та проведення початкового етапу підсумкових освітніх наметових таборувань гри – навчально-тренувального походу первинних осередків гри (куренів), а також  забезпечити участь роїв, що визначаються за результатами підсумкового наметового таборування куренів, у І етапі гри.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *