Ukraine Global Scholars оголошує відбір 2021 року

osvita.ua

До 15 квітня 2021 кожен український школяр 8–11 класів, який знає англійську мову, мріє про найкращу освіту, але має обмежені фінансові можливості, може подати заявку на участь у програмі Ukraine Global Scholars. 

Ukraine Global Scholars – благодійна організація, заснована 2015 року українськими випускниками відомих університетів США. Щороку вона відбирає талановитих учнів із незаможних родин і безкоштовно допомагає зі вступом в найкращі навчальні заклади.

За допомогою програми вже 100 учасників виграли повні стипендії на навчання в найкращих університетах і школах-пансіонах світу.

Однією з головних умов участі є позакласна та академічна успішність апліканта, а також згода учасника повернутися після закінчення бакалаврату в Україну на 5 років, щоб розбудовувати державу, використовуючи здобуті знання.

Ставши учасниками програми, учні пройдуть онлайн-школу, де готуватимуться до тестів з професійними викладачами, навчатимуться писати есе та отримають допомогу менторів протягом кількох місяців.

Ukraine Global Scholars покриває всі витрати, які виникають під час подання заявок, консультує щодо обрання навчальних закладів, підтримує під час навчання за кордоном та допомагає з пошуком літніх стажувань і працевлаштуванням в Україні.

Відбір у програму відбувається в три етапи. Спочатку учень надсилає заявку, де в есе розповідає про себе та надає табелі з оцінками. У другому раунді проводиться онлайн-тест на знання англійської мови та математики, а в третьому етапі апліканти проходять інтерв’ю з членами приймальної комісії. У червні апліканти дізнаються про результати відбору, а найталановитіші стануть фіналістами програми.

Ольга Лоєк з містечка Коломиї вступила до Пенсильванського Університету, що є членом престижної Ліги Плюща. Оля цікавиться поведінковими науками, соціальним підприємництвом та організовує проекти для молоді.

«Я буду вивчати когнітивну та комп’ютерну науки – сфери, які я не могла б поєднувати в жодному українському університеті. Хоча процес вступу – написання десятків есе, складання екзаменів, інтерв’ю – був трохи важким, проте я рада, що стала студенткою одного з найкращих університетів світу, а мої батьки не повинні платити за мою освіту. Ukraine Global Scholars допомогли мені втілити мою мрію в реальність» – ділиться враженнями студентка. 

Нейтан Сиваш вступив до Дартмутського університету, що входить до престижної Ліги Плюща, на повну фінансову допомогу. 

«Після програми обміну в Штатах, як уродженець маленького села на Київщині, я побачив спільний для глобальної спільноти виклик – нестачу в молоді відкритості до проблем довкілля. Як активісту мені було важливо знайти спільноту, яка б поділяла мої цінності та сприймала навіть мій трохи незвичний нікнейм. Ukraine Global Scholars – це саме та спільнота. Організація допомогла мені успішно висвітлити при вступі мої досягнення в екоактивізмі й соціальному підприємстві. В університеті я поєдную захоплення соціальними науками та екологією задля створення нових ініціатив в Україні», – розповідає Нейтан Сиваш.

Засновники програми наголошують, що після вступу в навчальний заклад, контакт учасників з Ukraine Global Scholars не обривається. Програма надає студентам підтримку під час навчання за кордоном і допомогу з проходженням літніх стажувань. Учасники стажуються у Верховній Раді України, Фонді Східної Європи, USAID CEP, Petcube, Deloitte та інших топових українських і міжнародних компаніях. 

Організатори переконані, що участь в Ukraine Global Scholars робить студента частиною однієї з найуспішніших спільнот України з глобальним мисленням і можливостями, яка спільно змінює нашу країну на краще.

«Після навчання наші випускники повертаються додому, щоб розбудовувати Україну. Ще навчаючись, вони вже створюють такі грандіозні проєкти, як Mavka – безкоштовна онлайн-школа, що заміняє малозабезпеченим учням платних репетиторів, або, до прикладу, Movadex – ІТ агенція з понад 200 мультинаціональними проєктами. Ми заохочуємо наших учасників будувати стартапи в Україні», – розповідають засновники програми.

У програмі Ukraine Global Scholars підкреслюють, що хочуть зламати стереотип про те, що якісна освіта є недосяжною. 

«Щороку десятки юних українців своїм прикладом доводять, що завдяки наполегливості та постійній роботі над собою кожен здатен досягнути вершин. А завдяки їхньому патріотизму та бажанню створювати нові проєкти саме в Україні, ми можемо бути впевнені: у нашої держави є велике майбутнє», – упевнені організатори.

ПОДАТИ ЗАЯВКУ

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *