Для учнів проводять конкурс етноблогерів

nus.org.ua

Для тих, кому від 7 до 17 років, проводять конкурс етноблогерів у межах Відзнаки імені Олександра Капіноса.

Зареєструватися на участь можна до 30 травня за цим посиланням.

“Наша мета – зацікавити дітей українською традиційною культурою. Популяризувати вивчення і збереження живих давніх традицій, звичаїв, обрядів, народних танців та пісень, гри на традиційних народних інструментах, народних ремесел тощо”, – зазначають організатори.

Після реєстрації потрібно:

  • Розпитати старших людей про стародавній український побут, традиції, народні свята чи сімейні реліквії;
  • Зняти короткі відео, зробити фото, написати розповіді та опублікувати до 30 травня на своїй сторінці в Instagram (учасники, які не мають своєї сторінки в Instagram, можуть вести блог на сторінці батьків або законних представників). Поставити хештеги #етноблогер2021 #ВідзнакаКапіноса зверху в кожному дописі. Викладати дописи потрібно на публічно відкриту сторінку (не в stories!). Має бути мінімум 8 публікацій. Мова дописів та відео – українська.
  • До 31 травня надіслати звіт на електронну пошту [email protected], у темі листа зазначити прізвище та ім’я. У звіт вписати: посилання на всі дописи етноблогу; скріншот кожного допису, на якому видно кількість лайків та коментарі; дозвіл від батьків за вказаним зразком у положенні конкурсу.

Докладніше про умови конкурсу дивіться тут

Нагадаємо, учнів запрошують взяти участь у Міжнародній науковій олімпіаді в Дубаї.

Ілюстрація: fb-сторінка конкурсу

Довідково:

Відзнаку імені Олександра Капіноса засновано у 2018 році. Проєкт ініціювала громадська організація “Родина Героїв “Небесної Сотні”. Реалізується Відзнака у партнерстві з Національним меморіальним комплексом Героїв Небесної Сотні – Музеєм Революції Гідності, Національним центром народної культури “Музей Івана Гончара” та Мистецьким об’єднанням “Глечик”.

Олександр Капінос – Герой Небесної Сотні, Герой України. Мешкав у селі Дунаїв Кременецького району Тернопільської області. Навчався у Львівському лісотехнічному інституті. Голова громадської організації “Патріот Волині”. У 2012 році брав участь в акціях протесту проти “мовного закону”, голодував упродовж 12 днів. Під час Революції Гідності належав до сотні “Волинська Січ”. За незламний дух мав псевдо “Кремінь”. Поранений під час протистояння на Майдані в ніч із 18 на 19 лютого. Помер у лікарні після операції. Олександрові Капіносу було 29 років.