Конкурс соціальних грантів ­­— у МГЗ визначили 16 проєктів, на реалізацію яких цьогоріч виділять кошти

У конкурсі взяли участь 44 проєкти від громадських організацій, благодійних фондів та приватних осіб. Їх оцінювали незалежні експерти.

Учасники подавали свої заявки у 2 номінаціях: «Місто мрії» ­­— це проєкти до 300 тисяч гривень та «Місто ідей» ­­— бюджет до 100 тис грн.

Переможців визначили напередодні Дня металургу.

Більша частини проєктів, які отримають фінансування від підприємства, спрямовані на допомогу дітям та людям з особливими потребами.

Так, наприклад, міське об’єднання «Намисто друзів» буде допомагати молоді з інтелектуальними порушеннями отримувати навички приготування кулінарних страв. Такі групові заняття найкраще сприяють соціалізації.

Благодійному фонду «Доброта та довіра» допоможуть здійснити проєкт по створенню та роботі інклюзивного центру денного перебування і творчого розвитку дітей з інвалідністю та їх батьків.

А дошкільна установа №101 поліпшить і вдосконалить свою корекційно-розвиваючу базу соціалізації дошкільнят з особливими освітніми потребами.

Миколаївська ЗОШ імені Ольжича реалізує проєкт «Медіацентр: real smart space». Також у цьому навчальному закладі обладнають тренажерну зону.

Ще кілька освітніх установ завдяки конкурсу покращать свою матеріально-технічну базу для впровадження STEM-навчання і створення нових спортивних та розвиваючих клубів для учнів.

Зокрема, у Миколаївському морському ліцеї модернізують актову залу, в школі №29 переобладнають спортивну, а школа №26 отримає фінансування на створення клубу мандрівників-екологів.

Серед переможців є і заклади культури. Наприклад, Миколаївський обласний краєзнавчий музей реалізує освітній цикл програм для дітей «Музейні екологи» та проведе конкурс творчих робіт з вторсировини.

Що стосується медичної сфери, в рамках конкурсу відділення термічної травми та пластичної хірургії лікарні №3 отримає новий гідравлічний стіл. Це дозволить оперувати дітей і пацієнтів з надмірною масою тіла.

Раніше МГЗ інвестував 155 млн грн в будівництво і оснащення сучасного модульного медичного центру для лікування пацієнтів з інфекційними захворюваннями.

Супроводжувати реалізацію проєктів-переможців буде Центр соціальних програм МГЗ.