“Благодійний рух #ЩедрийВівторокДіти: як заохотити дітей робити добрі справи”


vseosvita.ua

Учасники ініціативи матимуть змогу взяти участь у конкурсі та отримати корисні призи для навчання.

Всі українські заклади освіти 30 листопада можуть долучитися до Всеукраїнського Дня Добрих справ у рамках міжнародної кампанії #ЩедрийВівторокДіти.

Уже чотири роки поспіль фонд «Запорука» у партнерстві з Zagoriy Foundation проводить у школах «Уроки доброти». У цей день діти по всій Україні стають частиною благодійного руху: роблять добрі справи, влаштовують акції, збирають кошти нужденним.

Головна мета ініціативи – заохочувати дітей до добрих справ та розвивати культуру благодійності серед молодого покоління.

Добру також можна вчити цікаво, і «Щедрий вівторок» це доводить. Навіть пандемія та закриті школи його не зупиняють, навпаки, діти починають ще з більшим захопленням вигадувати добрі ідеї онлайн. Як доказ – кожного року до ініціативи приєднуються нові заклади освіти. Мріємо з командою про майбутнє, коли кожен день можна буде називати Днем добрих справ, – розповідає президентка Благодійного фонду «Запорука» Наталія Оніпко.

Команда благодійного руху #ЩедрийВівторок вважає, що звичка робити добро формується з самого дитинства і для того, щоб дитина хотіла долучатися до добрих справ, потрібно заохочувати її власним прикладом:

Ми прагнемо показати, що благодійність буває дуже різною, а долучатися до неї – легко!

ЦЬОГОРІЧ ОРГАНІЗАТОРИ ІНІЦІАТИВИ ПІДГОТУВАЛИ БАГАТО ЦІКАВИХ АКТИВНОСТЕЙ ДЛЯ ДІТЕЙ:

  • корисні онлайн майстер-класи;
  • тематичні флешмоби;
  • зустрічі з зірками, які надихають;
  • Щедрий Забіг 2021, який відбудеться у форматі імерсивного театру – вуличної вистави, коли учасники переживають певний інформаційний та естетичний досвід.

Це гарна нагода провести цікаво час та допомогти зібрати гроші на благодійні проєкти.

! Всі активності проходитимуть онлайн, тож попри карантинні обмеження діти, їхні батьки та вчителі з будь-якого куточку України зможуть приєднатися до заходів.

Крім того, учасники #ЩедрийВівторокДіти матимуть змогу взяти участь у конкурсі та отримати корисні призи для навчання.

Історії проведення #ЩедрийВівторокДіти будуть розміщені на сайті Запорука, де всі охочі зможуть за них проголосувати. Учасники, які наберуть найбільшу кількість голосів, отримають цінні призи. Цього року ініціативу підтримають відомі компанії, які на свій розсуд оберуть добрі справи та подарують закладам освіти круті подарунки.

Щоб взяти участь у #ЩедромуВівторку потрібно зареєструвати заклад освіти тут: https://vse.ee/beyj

Усім, хто подав заявку на участь, організатори надсилають детальну інструкцію щодо проведення власних благодійних подій, детальну інформацію про конкурс та інші цікаві активності.

У 2020 році понад 450 закладів освіти взяли участь у ЩедрийВівторокДіти. Завдяки ініціативним учасникам акції, благодійний фонд «Запорука» підтримав понад 400 дітей у боротьбі проти раку, зокрема надав безкоштовне житло для більш ніж 70 родин у Центрі для онкохворих дітей «Дача» та підтримував комплексною допомогою родини, які стикнулися з дитячим раком.

Також діти допомагали тваринам, приділяли увагу літнім людям, збирали гроші на лікування хворих дітей, писали листи воїнам з АТО, записували добрі відео, ініціювали благодійні флешмоби тощо. Кожен проєкт був неймовірний, їхній приклад надихнув інших та показав, що робити добрі справи може кожен.

Робити добро легко, приємно та дуже важливо! Долучайтесь і ви до Всеукраїнського Дня Добрих справ.