Шаховий турнір у Миколаєві: Приєднуйтеся до топ-події 2021 року та дізнавайтеся всі подробиці першими!

Вже за два дні, 15 грудня 2021 року в Миколаєві стартує інноваційна шахова онлайн-гра “Gambitius”. Участь у турнірі братимуть діти від 5 до 16 років. Серед організаторів – управління освіти міськради, Федерація шахів Миколаївської області, ГО “Шаховий клуб “Гамбіт” м. Київ.

Про особливості інтелектуальних змагань для юних миколаївців розповіли під час брифінгу в міській раді. За словами начальниці управління освіти Ганни Личко, ідея щодо популяризації шахового мистецтва серед школярів міста належала меру Миколаєва Олександру Сєнкевичу. Він пропонував, серед іншого, відкрити навчальні гуртки в кожному закладі. 

Масштабний шаховий турнір, що триватиме аж до 20 квітня 2022 року, допоможе юним миколаївцям ближче познайомитися зі стародавньою грою. При чому в сучасному, цікавому форматі – за допомогою онлайн-програми. Її розробили в шаховому клубі “Гамбіт” (м.Київ) за участі Романа Хаєцького – Заслуженого тренера України, який виховав відомих миколаївських шахістів Олександра та Миколая Бортників. 

Як все працюватиме.

Міські заклади освіти отримають унікальні QR-коди, за якими треба зареєструватися в грі. Дитсадківців можуть зареєструвати батьки. Дитина буде проходити інтерактивні завдання в домашніх комфортних умовах. Як зауважив віцепрезидент Федерації шахів Миколаївської області Дмитро Горощенко, навіть найменшим шахістам буде цікаво та не складно. У гри яскрава анімація, можна почути звуки тварин, є підказки. За кожен крок дитина отримуватиме залікові бали, які автоматично підсумовує програмне забезпечення. 

На першому етапі переможуть заклади освіти, які залучать до змагань якнайбільше учасників, а отже, отримають більше балів у загальну “скарбничку”. Загалом визначать 20 кращих команд. 

Розумники та розумниці з кожної команди, які наберуть найбільше балів, поборються за головні призи у другому етапі. 

Переможці, крім традиційних кубків, грамот, медалей, отримають грошові винагороди. Їх розмір поки що тримають в секреті.

Дмитро Горощенко додав, що діти, які професійно займаються шахами та мають звання і розряди, також можуть брати участь в турнірі. Втім, до заліку їх не зарахують, оскільки головна мета змагань – залучити тих, хто ще не знайомий з мистецтвом шахів.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови