Щодо розгляду електронних освітніх ресурсів відповідними комісіями

Лист МОН № 1/11-5515 від 12.06.19 року

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

№ 1/11-5515 від 12 червня 2019 року

Потенційним розробникам
електронних освітніх ресурсів

Щодо розгляду електронних освітніх
ресурсів відповідними комісіями

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13 грудня 2017 року № 903-р «Про затвердження плану заходів на 2017 – 2029 роки із запровадження Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» Міністерством освіти і науки України у 2019 році планується придбання інноваційних навчальних матеріалів (електронних освітніх ресурсів) за державні кошти з метою подальшого розміщення їх на Національній освітній електронній платформі після отримання грифа та проходження процедури закупівель.

Рішенням колегії Міністерства освіти і науки України (протокол № 4/5-19 від 30 травня 2019 року) схвалено переліки назв електронних освітніх ресурсів з різних предметів, що пропонуються для використання в закладах загальної середньої освіти за умови отримання грифа (додатки 1-7).

Для проведення науково-методичної експертизи відповідними комісіями Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки України з метою отримання грифа пропонуємо надати до 15 серпня 2019 року ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» зазначені електронні освітні ресурси та матеріали до них згідно із Порядком надання навчальній літературі, засобам навчання і навчальному обладнанню грифів та свідоцтв Міністерства освіти і науки України (наказ Міністерства освіти і науки України від 17 червня 2008 року № 537).

Звертаємо увагу на те, що назви поданих електронних освітніх ресурсів мають відповідати назвам, зазначеним у переліках, схвалених колегією Міністерства освіти і науки України.

Матеріали слід надсилати за адресою: Інститут модернізації змісту освіти, вул. Митрополита Василя Липківського, 36, м. Київ, 03035.

Додатки:

1. Перелік назв електронних освітніх ресурсів з біології для 7 класу закладів загальної середньої освіти.

2. Перелік назв електронних освітніх ресурсів з географії для 7 класу закладів загальної середньої освіти.

3. Перелік назв електронних освітніх ресурсів з фізики для 7 класу закладів загальної середньої освіти.

4. Перелік назв електронних освітніх ресурсів з хімії для 7 класу закладів загальної середньої освіти.

5. Перелік назв електронних освітніх ресурсів з алгебри для 7 класу закладів загальної середньої освіти.

6. Перелік назв електронних освітніх ресурсів з геометрії для 7 класу закладів загальної середньої освіти.

7. Перелік назв електронних освітніх ресурсів з навчального предмета «Природничі науки» для 10-11 класів закладів загальної середньої освіти.

Заступник Міністра                                                                                                                            Вадим Карандій