Досвіт роботи СЮТ презентовано колегам

«Завдання школи — навчити жити. Ми повинні виховувати людину здатну створити своє особисте життя».
Павло Блонський,
філософ, педагог, психолог

3 грудня 2019 року міська станція юних техніків гостинно відкрила свої двері керівникам гуртків початково-технічного та художньо-технічного профілів закладів позашкільної освіти міста для проведення засідання методичного об’єднання за темою«Взаємодія педагога і вихованців як засіб розвитку соціально-адаптованої особистості».

Гостей привітала директор міської станції юних техніків Гурська І.М. та зробила наголос на тому, що пріоритетними завданнями сучасної системи освіти взагалі і позашкільної зокрема є сприяння соціальної адаптації вихованців зокрема через розвиток їх комунікативної компетентності.

Завідувач відділу методичного міськСЮТ Калініна Л.Г. запропонувала керівникам гуртків провести інформаційно-методичну панель за темою «Вплив ефективної особистісної комунікації педагога на соціалізацію вихованців» у формі «педагогічної консультації». Для актуалізації знань та ознайомлення із законами комунікації педагоги використовували ігрові вправи та інтерактивне спілкування.

Як сприяти розвитку комунікаційних навичок у сучасної молоді? Як зацікавити творчістю? Звичайно, основна роль залишається за педагогом. За педагогом, який постійно розвивається та професійно самовдосконалюється. Тому практична панель методичного об’єднання була розпочата з Е-практикуму: «QR-код як засіб підвищення соціально-комунікативної компетентності вихованців», який провела Гапиченко Г.Є. виходячи з досвіду використання QR-кодів у навчально-вихованому процесі міськСЮТ.

Далі керівники гуртків міськСЮТ Рура Д.Р та Тихонова С.В. запросили гостей до творчої студії «Новорічна скринька» де кожен мав змогу створити своїми руками новорічну прикрасу у техніці «артишок» за власним ескізом. Тому кожна створена новорічна прикраса була індивідуальна та неповторна, а педагоги отримали позитивні емоції та задоволення від роботи.

Підводячи підсумки роботи, директор міської станції юних техніків Гурська І.М. наголосила, що найбільш ефективним впливом на соціалізацію вихованців та їх комунікаційну компетентність може стати комунікаційна компетентність педагогів. Педагог своїм прикладом може навчити вихованців основним правилам спілкування, що допоможе їм у самовираженні та самореалізації.

/Files/images/pm_gruden_2019/DSC_0113.jpg

/Files/images/MyCollages(1).jpg

/Files/images/MyCollages(2).jpg

/Files/images/MyCollages(3).jpg

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *