Будні юних журналістів

У ході атестації керівники гуртків БТДЮ Інгульського району проводять багато цікавих і змістовних заходів. Одними з них є відкриті заняття, як демонстрація найкращих професійних умінь. Такий висновок зробили здобувачі освіти гуртка «Школа журналістики» на відкритому занятті з теми «Я вчуся писати просвітницькі казки. Основні принципи написання просвітницьких казок», що відбулося на базі ЗОШ №1 ім. Олега Ольжича, де й працює колектив.

Метою заняття передбачалося ознайомлення вихованців з просвітницькими казками як актуальним видом публікацій. Також переслідувалося завдання удосконалювати вміння дітей у написанні інформаційних та аналітичних матеріалів, що і є основою професіоналізму журналістів при розкриті тем.

Хід заняття та його зміст методично були спрямовані так, щоб вихованці не тільки зрозуміли тему, а й змогли б на практиці використати набуті знання для написання власної казки. Цьому слугували ретельно відібраний матеріал з теми, мотиваційне відео, на якому колишня вихованка гуртка читала власну просвітницьку казку про захворювання на гіпертонію.

Відповідно до умовної покрокової інструкції написання просвітницьких казок вихованці старшої групи читали авторські твори до Дня білого лелеки, керівник коментувала особливості їх написання. Закінчилося заняття тим, що старші вихованці подарували молодшим збірку власних казок з авторськими побажаннями.

Таким чином керівниця гуртка М.Б. Полупанова зробила ще один якісний крок щодо виховання у підопічних поваги до професії журналіста.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *