Карантин – це час для самоосвіти та самовдосконалення

Від початку карантину, всі ми перейшли на дистанційне навчання та роботу у віддаленому доступі.

На цьому етапі головне завдання методичного відділу БТДЮ Інгульського району полягає в координуванні роботи педагогів закладу з організації освітнього процесу в умовах карантину. Саме тому методичний відділ організував роботу віртуального методичного кабінету для педагогів БТДЮ, який містить репозитарій електронних освітніх ресурсів, підбірку онлайн-курсів та навчальних платформ, інформаційних повідомлень, методичних рекомендацій та багато інших матеріалів для саморозвитку і самоосвіти. Проводяться консультації щодо розміщення навчальних матеріалів на платформах.

Для слухачів ШМФ організовано дистанційне навчання, тестування, творчі завдання. Навчання відбувається у зручному місці й у зручний час для кожного педагога, стає більш індивідуалізованим, але потребує активної самостійної роботи.

Методисти відділу постійно самовдосконалюються та займаються самоосвітою, завідувач відділу Капустенко О.А. пройшла навчання на онлайн-курсах («Критичне мислення для освітян», «Робота з дітьми з особливими освітніми потребами») та отримала сертифікати про успішне завершення курсу.

Дистанційна робота дає можливість учасникам освітнього процесу підтримувати діалог на відстані. Дистанційне навчання – це можливість для формування таких якостей: активність, самостійність, самовдосконалення, самоорганізація, самоконтроль, творчість тощо.

Для педагогів і вихованців, для яких дистанційне навчання не було раніше систематичним, вимушений карантин – це виклик, який ми прийняли з гідністю.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *