«Творчий Експрес» – краща друкована газета

24 квітня 2020 року визначено переможців ХХІІІ Міжнародного конкурсу шкільних медіа, в якому взяли участь вихованці гуртка «Школа журналістики» (керівник І.А.Василенко) Будинку дитячої та юнацької творчості Заводського району. Юнкори БДЮТ представили на конкурс власну друковану газету «Творчий Експрес».

У конкурсі взяли участь 464 позашкільних, шкільних та професійно-навчальних закладів України, а також юнкори з інших країн.

Організатори конкурсу – Національна спілка журналістів України, 

Національна Академія педагогічних наук України, Асоціація молодіжної преси України, Коледж преси та телебачення. 

Вихованці БДЮТ беруть участь у Міжнародному конкурсі шкільних медіа вже багато років. Перша їх перемога відбулась у 2006 році. Газета закладу отримала перемогу в номінації «Краща стінна газета».

У 2009 році народилася перша друкована газета БДЮТ «Вогник Творчості», яка теж ставала переможницею у різних номінаціях, тоді ще Національного, конкурсу шкільних газет. 

 У 2015 році юнкори БДЮТ випустили перший номер нової газети «Творчий Експрес», яка одразу запам’яталася журі Конкурсу, а у минулому році отримала спеціальну відзнаку імені голови Національної спілки журналістів України 1997-2012 років Ігоря Лубченка «На захисті свободи слова». 

У 2020 році газета «Творчий Експрес» посіла І місце у номінації «Краща друкована газета» (за підтримки газети «День»).   

Дякуємо всім, хто допоміг нам вибороти перемогу, а також організаторам конкурсу за можливість приєднатися до міжнародного юнкорівського руху. 

 Варвара БАРАШИКОВА, редактор газети «Творчий Експрес».

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *