Наша мета – підвищити престижність праці педпрацівників позашкілля, – Сергій Шкарлет

МОН ставить за мету підвищити престижність праці педагогічних працівників у сфері позашкільної освіти – для цього ми ініціюємо зміни до підзаконних актів та виносимо їх на громадське обговорення. Про це повідомив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет.Запропоновані зміни передбачають:

«Прийняття змін до низки постанов Уряду сприятиме збільшенню рівня оплати праці працівникам позашкілля та надасть інструмент для закладів позашкільної освіти щодо посилення їх фінансової спроможності», – підкреслив Сергій Шкарлет.

Зауваження та пропозиції приймаються Міністерством освіти і науки України до 23 жовтня 2020 року на електронну пошту [email protected] (тел. 481-32-86, Демедюк Юрій Григорович, керівник експертної групи з питань позашкільної освіти директорату дошкільної, позашкільної та інклюзивної освіти)

  • збільшення тривалості відпустки педагогічних працівників сфери позашкільної освіти до 56 днів;
  • збільшення тарифних розрядів педагогічних працівників сфери позашкільної освіти;
  • розширення фінансової автономії закладів позашкільної освіти;
  • приведення положення про заклад позашкільної освіти у відповідність до Закону України «Про освіту»;
  • розширення переліку платних послуг, які можуть надаватися закладами освіти, іншими установами та закладами системи освіти, що належать до державної та комунальної форми власності.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *