Яке прекрасне рідне слово! Чарівна мова – скарб душі!

Містерія слова
Овації звуків
Відтінки свободи в
Артеріях мови

День української писемності та мови в Дитячому Центрі позашкільної роботи Корабельного району – завжди дзвінке свято. Гурток літературної творчості «Альтанка» – цікаві до всього хлопці та дівчата – щороку опікуються святом мови, проводять традиційні літературні кав’ярні…

Цього року «червона зона» та карантинні заходи розігнали нас по домівках. Натомість самоврядування Дитячого Центру запустило флешмоб до улюбленого свята – і наші невгамовні вихованці разом з батьками його підхопили. Завдання флешмобу: написати акровірш за словом МОВА, зняти відео, де ти його читаєш, та розмістити у соцмережі під хештегом #деньмовипозашкілля.

Ми разом вчимося плекати цю парость виноградної лози, сподіваємось, що вбережемо свічечку букви Ї, та пам’ятаємо, що в нашій мові спів і плач, марш і колискова, ніжність і ніж.

А ось деякі з віршиків, що ми вже встигли самі скласти, за допомогою вихованців гуртка літературної творчості «Альтанка» та дитячого самоврядування «Юніор» Дитячого Центру позашкільної роботи Корабельного району:

Маленька книжечка

Ого скільки слів

В школі разом прочитаємо

А скільки дізнаємось

                            Каріна В.

Моя рідна батьківщина,

Ого, яка велика!

Вона – моя найкраща,

А в неї летять лелеки…

                            Міша Р.

Моя мова – калинова,

Обрала її доля!

Вона звучить чудово,

А я її люблю!

                            Боря Б.

 

Методист ДЦ Корабельного району                  Нина Паламарчук

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *