Акція до Міжнародного дня толерантності

16 листопада світ святкує Міжнародний день толерантності, який був проголошений Декларацією принципів толерантності, що затверджено  у 1995 році на 28 Генеральній конференції ЮНЕСКО. У статті 6 Декларації зазначено: «З метою мобілізації громадськості, звернення уваги на небезпеки, приховані у нетерпимості, зміцнення прихильності і активізації дій на підтримку поширення ідей толерантності і виховання у її дусі ми урочисто проголошуємо 16 листопада міжнародним днем, присвяченим толерантності, що відзначається щорічно». Цього дня за традицією у різних країнах світу проводяться акції.«Толерантність — це те, що робить можливим досягнення миру і веде від культури війни до культури миру», — йдеться в Декларації принципів толерантності, прийнятою Генеральною Конференцією ЮНЕСКО в 1995 році.

Характеристика визначення толерантності в Преамбулі Статуту ООН виглядає так: «Виявляти терпимість і жити разом, у мирі один з одним, як добрі сусіди».

От і вихованці СЮТ за пропозицією психологічної служби закладу долучились до акціії, сенс якої нагадати і спонукати жити за принципами толерантності.

Підготувала практичний психолог СЮТ Колесова М. В.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *