СЮТ: до Дня пам’яті жертв Голодомору

Щороку у четверту суботу листопада Україна та світ згадують людей, що стали жертвами Голодомору-геноциду у 1932-1933 роках.Спланована конфіскація врожаю зернових та усіх інших продуктів харчування у селян представниками радянської влади впродовж цих страшних років безпосередньо призвела до скорочення чисельності населення у мільйонних масштабах. Уточнення кількості жертв ще й нині продовжує встановлюватися. Це треба розуміти для того, щоби збагнути трагедію нашої нації протягом останнього сторіччя. Якщо говорити про великі за чисельністю геноциди у ХХ столітті, то тільки Голодомор відбувся у час миру.

15 травня 2003 року Верховна Рада України в офіційному зверненні до народу України визнала Голодомор актом геноциду, а 28 листопада 2006 року ухвалила закон «Про Голодомор 1932—1933 років в Україні”.

В пам’ять про ті часи з вихованцями СЮТ було проведено інформаційну хвилинку та показано мультфільм «Голодний дух», який розкриває тему страшних часів Голодомору в Україні через просту та зрозумілу історію. В цей ж час було проведено спеціальну акцію «Маленькі янголи».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *