Палац творчості учнів: Міжнародна кампанія «16 днів проти насильства»

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня проводиться Міжнародна кампанія «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою.

Метою акції є привернення уваги громадськості до актуальних проблем – насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав та обов’язків жінок та чоловіків.

У рамках акції методичним відділом Палацу творчості учнів проводилася просвітницька робота, спрямована на підвищення обізнаності педагогів і вихованців щодо проблем насильства:

  • година толерантного спілкування для вихованців молодшого шкільного віку «Ми різні, але ми рівні»;
  • відео контент для вихованців середнього та старшого шкільного віку «Я не приймаю насилля»;
  • інтерактивна бесіда «Правопорушення: моя відповідальність» і правова дискусія «Права та обов’язки: що треба знати, а що виконувати» для вихованців старшого шкільного віку.

З 25 листопада по 10 грудня діяла виставка дитячого малюнка «Стоп насильство!», де діти висловили своє ставлення до актуальної, суспільної проблеми. Було оформлено тематичну виставку літератури «Мій світ проти насильства», інформаційний стенд-панораму «Зупинимо насилля разом».

Психолог закладу підготувала онлайн-порадник для батьків «Я чую, я розумію свою дитину», яку розмістила на сайті закладу.

Фінальним заходом акції стала естафета єдності педагогів та вихованців «Моя позиція #ЯПРОТИ».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *