СЮТ: Засідання методичного об’єднання керівників гуртків початково-технічного та художньо-технічного профілів закладів позашкільної освіти міста Миколаєва

22 грудня 2020 року відбулося онлайн-засідання  міського методичного об’єднання керівників гуртків початково-технічного та художньо-технічного профілів закладів позашкільної освіти м. Миколаєва «Впровадження технологій дистанційного навчання в освітній процес закладу позашкільної освіти».

Гостей привітала директор міської станції юних техніків Гурська І.М. та зробила наголос на тому, що  пріоритетним завданням системи позашкільної освіти сьогодні є організація дистанційного навчання.

Методично-інформаційну панель відкрила завідувач відділу методичного міськСЮТ Калініна Л.Г. з темою «Soft skills: важливі навички для професіоналів» і запропонувала з’ясувати, як на заняттях гуртків педагоги можуть розвивати навички Soft skills у вихованців.

Як підготувати гурткове заняття у форматі онлайн? Які інструменти, що пропонують оператори освітніх платформ у мережі Інтернет, краще використовувати? Де краще розміщувати навчальні відеоматеріали? Відповіді на ці та багато інших питань учасники  методичного об’єднання змогли знайти у виступах Гапиченко Г.Є., методиста міськСЮТ, Згадової О. А., методиста Дитячого центру позашкільної роботи Корабельного району, Гузій І. С., керівника студії «ФотоКрок» міськСЮТ,  керівника гуртка-методиста. Їх виступи — це практичний досвід роботи педагогів, які адаптувалися до нових реалій,  корисні посилання, лайфхаки дистанційного навчання у позашкіллі.

У практичній панелі методичного об’єднання Сайковська Л.О., завідувач організаційно-масового відділу міськСЮТ, запропонувала керівникам гуртків спробувати легкий і доступний метод відеомонтажу освітнього контенту за допомогою мобільного телефону.

Далі керівник гуртка  «Моделювання іграшок-сувенірів» міськСЮТ Бабашкіна С.В. запропонувала гостям долучитися до майстер-класу «Універсальна прикраса своїми руками».

Підводячи підсумки роботи, директор міської станції юних техніків Гурська І.М. наголосила, що перехід на дистанційне навчання, зумовлений пандемією, став неочікуваним та доволі серйозним випробуванням для всіх учасників освітнього процесу – педагогів, гуртківців та їхніх батьків. Але позашкілля прийняло цей виклик, знайшло ефективні інструменти для забезпечення повноцінного освітнього  процесу.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *