СЮН. ТРАДИЦІЇ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ: СТРІТЕННЯ

15 лютого святкують Стрітення в Україні. У народному українському побуті це свято здавна символізує зустріч Зими з Весною. Цього дня водили хороводи, співали пісні, які прославляли родючу землю і весняну працю, освячували воду та свічки.

Напередодні свята в міськСЮН  проведено захід  зустрічі Зими з Весною. Ведуча заходу, завідувач відділу організаційно-масового Тісовська Я.О. розповіла про те, що з давніх давен люди вважали, що на Стрітення  обов’язково  має «змагатися Зима з Весною». Якщо Зима переможе, то ще довго буде холодно, а якщо Весна візьме верх – то поверне на тепло. Яскравий, веселий захід супроводжувався піснями, хороводами, народними іграми, змаганнями.

Пригадали  ще про один український народний звичай – викликання “пташок жайворонків” з теплих країв. Люди вірили, що птахи на своїх крилах приносять Весну, проганяють холодну Зиму. Цікавим сюрпризним моментом було для дітей проведення майстер-класу з виготовлення  “пташок жайворонків” з солоного тіста  завідувачем музею побуту українського народу в міськСЮН  Шевченко О.А.

Міська станція юних натуралістів бажає всім тепла, любові, сімейного добробуту, родинного затишку, радісних посмішок, здоров’я, миру і процвітання!

Автор статті А.В. Янцер, культорганізатор

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *