СЮТ:Школа педагогічної майстерності

29 квітня 2021 р. педагоги міської станції юних техніків провели онлайн-заняття Школи педагогічної майстерності за темою «Особливості взаємодії у інформаційному суспільстві».

«Спочатку ми формуємо технології, а потім вони формують нас»

М.Маклюен

На занятті, яке проводилося у рамках теоретичного опрацювання нової методичної теми закладу, педагоги ознайомилися з основними змінами у сучасному середовищі освіти через вплив на нього інформаційно-комунікаційних технологій та моделями взаємодії його суб’єктів.

Завідувач відділу методичного Калініна Л.Г. ознайомила педагогів з Концепцію розвитку цифрових компетентностей, затвердженою Кабінетом Міністрів України 3 березня 2021 року, її основними завданнями та напрямками реалізації.

Презентувала національну онлайн-платформу «Дія. Цифрова освіта»запущену в 2020 році та ознайомила з її ключовими можливостями: запропонувала педагогам пройти тест-Цифрограм для визначення рівня цифрової грамотності та долучитися до переглядів освітніх серіалів.

Були розглянуті питання особливої ролі соціальних мереж у сучасному інформаційному суспільстві, основні правила спілкування у віртуальному середовищі, наведені приклади їх використання педагогами задля самореалізації, комунікації з вихованцями, популяризації діяльності свого гуртка. Також було порушено питання суперечливості та небезпечності окремих аспектів соціальних мереж.

Після обговорення, учасники прийняли рішення про створення на сайті міськСЮТ розділу з опрацювання нової методичної теми закладу, розміщенні у ньому теоретичних та інформаційних матеріалів як для педагогів, так й для вихованців та їх батьків.