СЮТ: Життя без гаджетів

Дитина в закладах освіти вчиться бути самостійною, самотужки розв’язувати якісь свої проблеми. А коли телефон під рукою, то легше зателефонувати мамі чи скористатись підказкою з інтернету, і нехай вона скаже, що я маю робити.

Впродовж травня в гуртках станції юних техніків практичний психолог провела профілактично-розвивальне заняття з вихованцями «Життя без ґаджетів». Гуртківці різних вікових груп з’ясовували у чому користь від вживання в житті ґаджетів та небезпека, чи навіть негативні наслідки постійного сидіння з електронними пристроями.

Під час спілкування за темою діти змогли самостійно виявити, що довге сидіння за екранами ґаджетів дуже стомлює, часто нервує, навіть пригнічує. Коли намагаєшся відкласти SMARTфон – життя здається нудним і нічим втішитись та зайнятись. Тому найактуальнішою була вправа-опитування з подальшим обговоренням «Якими корисними справами можна замінити часи перебування з ґаджетами?» Між іншим до цієї вправи долучились і керівники гуртків з методистами та отримали не менший позитивний емоційний заряд ніж вихованці.

Заняття сприяли підвищенню загального емоційного стану, нагадали про улюблені корисні та дуже ресурсні для відновлення та профілактики негативних психологічних відчуттів та їх проявів у поведінці справи; закріпили знання про небезпеку та правила користування гаджетами та соціальними мережами.

Життя цікаве, коли ми його проживаємо, а не коли тільки дивимось на екрані як цікаво живуть інші!

Практичний психолог
Колесова М.В.