СЮТ: студія «ФотоКрок» продовжує активне творче життя

Юні вихованці студії «ФотоКрок» під керівництвом Ірини Сергіївни Гузій творчо та продуктивно працювали в цьому навчальному році. Вихованці групи анімації створили за цей період багато анімаційних, ігрових та документальних фільмів.
Виховака студії Ірина Вертюк працювала над своїм анімаційним фільмом «У пошуках друга» у складних умовах карантинів 2020-2021 років: щоб встигнути відзняти та змонтувати відеороботу батьки перевезли зі студії станок для зйомки та встановили його вдома, а поради від педагога Ірина отримувала онлайн. Тим приємніше було отримати перемогу в 8 Міжнародному кінофестивалі для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» (11-14 років, анімація), який проходив у Києві, а проголосувати могли глядачі, переглянувши програму фестивалю в кінотеатрах України 1 червня.

Також фільми студійців: «У пошуках друга» Ірини Вертюк, «Оберіг» Ірини Сапожник, «Перше побачення», «День рибалки» Ірини Кузьмич, колективні проєкти «Одного разу в бібліотеці» та «Олександр» направлені до участі в Міжнародному медіафестивалі «Дитятко» в жанрах — анімація, ігровий фільм, документальний фільм. Результати з нетерпінням очікуємо після відкритих показів на початку вересня.
В цьому навчальному році юні документалісти студії «ФотоКрок» тісно співпрацювала з Олександром Смирновим (старшим викладачем кафедри історії Миколаївського національного університету ім.В.О. Сухомлинського) та Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді, результатом якої стали відеофільми «Олександр» та «Археологічними стежками Миколаївщини з Олександром Смирновим». Останній фільм став кращим в номінації «Популяризація історії Миколаївської області» в міському фестивалі історико-пізнавальних проектів «Пазли історії».

Вітаємо вихованців студії «ФотоКрок» та керівника студії Гузій Ірину Сергіївну з перемогами та бажаємо подальших творчих успіхів!