БТДЮ Інгульського району: Як «Терпсіхора» сучасна славила Терпсіхору-міфічну

Твори відомих світу композиторів об’єднують вихованців гуртка «Терпсіхора» і допомагають їм долучатися до класичної хореографії та бути конкурентоздатними у конкурсах різних рівнів. Чарівна музика регулярно звучить у танцювальній залі ЗОШ №45.Так було і на підсумковому занятті за перше півріччя навчального року. Керівниця гуртка Ірина Пак, Заслужена працівниця культури України, уміло керувала своїми вихованцями і задоволено відмічала, що діти добре розуміються на тонкощах танцювального тренінгу. Для цього докладені немалі зусилля як досвідченої педагогині, так і її підопічних.
Діти продемонстрували навики з основ народно-сценічних танців країн світу. І були переконливими у виконанні італійського, грецького, угорського, польського. Їм, зокрема, підкорилися відомі «Тарантела», «Чардаш», «Мазурка». Різноманітна танцювальна географія є позапрограмною фішкою пані Ірини. Вона переконана, що такі вміння є крок у професійне майбутнє дітей. І життя показало що лайфхак працює, адже за чотири роки існування гуртка чимало його випускників долучилися до студентських родин хореографічних вузів України. Сама ж вона є головою Державної екзаменаційної комісії Херсонського державного університету, кафедри хореографії.
Потім діти змінили тренувальні костюми на яскраві концертні. Адже заключний етап мав форму виступу на сцені і складався з прем’єри кількох танців на музику Моцарта, Чайковського. Діти показали танці «Суперники», «Подруги Кітрі» (балет «Дон Кіхот»), «Іспанський танок» (балет «Лебедине озеро»).
І, як годиться, у передноворічний час з подарунками завітав до дітвори Дід Мороз та долучився до їх хороводів, ігор. Так «Терпсіхора» сучасна славила Терпсіхору-міфічну.

За інформацією закладу