НАВЧАЛЬНО-ДОСЛІДНА ЗЕМЕЛЬНА ДІЛЯНКА – ОСНОВА ДОСЛІДНИЦЬКОЇ НАТУРАЛІСТИЧНОЇ РОБОТИ В МІСЬКСЮН

Навчально-дослідна земельна ділянка міської станції юних натуралістів – база проведення навчальних та практичних занять, дослідницької роботи вихованців гуртків та студентів закладів вищої освіти міста. Вихованці вчаться  вирощувати рослини та тварин, спостерігати за їх ростом і розвитком, проводити досліди, зокрема за угодами з ТОВ Миколаївзеленгосп, ДП «Миколаївський лісгосп», закладами вищої освіти.

Викладачі аграрного університету допомагають впроваджувати досягненння сучасної сільськогосподарської науки в практичній роботі на навчально-дослідній земельній ділянці.

У 2022 році вихованці гуртків міської станції юних натуралістів, керівник – завідувач навчально-дослідною ділянкою Крептюк Ірина Анатоліївна, посіли І місця у Всеукраїнських конкурсах:

-Дослідницький марафон;

-На кращу навчально-дослідну земельну ділянку.

На базі навчально-дослідної земельної ділянки міськСЮН проведено досліди вихованцями гуртка «Юні фізіологи рослин», керівник Миколайчук В.Г. Результати дослідів використані у наукових роботах юннатів-переможців обласного конкурсу-захисту МАН: Обехової Ольги, секція зоологія – І місце; Шмігельської Марії, секція екологія – І місце; Зубкової Вероніки, секція ботаніка – ІІ місце.