Моя професія – моя гордість

Одна з найважчих проблем, перед якою виявляється молода людина, це вибір професії, кар’єри. Звичайно, є люди, які з шести років «знають», що вони хочуть бути докторами або льотчиками, пожежниками, але більшість підлітків не знаходять часу для ухвалення рішення про вибір професії, тому часто на допомогу приходять батьки, близькі люди. І, зазвичай, майже завжди вони наголошують, що професію потрібно обирати винятково за покликанням. Насамперед тому, що в майбутньому ви маєте щодня ходити на роботу й виконувати свої обов’язки. І якщо до вибраної з міркувань престижу або заробітку справи не лежить душа й ваша діяльність не викликає у вас позитивних емоцій, то життя перетвориться на суцільну муку. Крім того, працюючи не за покликанням, ви ніколи не зможете досягнути в певній справі вершин, тимчасом як присвятивши себе «сродній» праці, здобудете й високу кваліфікацію, й успіх, і гідну платню і, найголовніше, відчуватимете насолоду, душевну рівновагу та щастя.

Щорічно в ліцеї проходить свято професій – конкурс професійної майстерності серед учнів ліцею. Конкурс проводиться у кожній навчальній групі і в фіналі змагаються найкращі з найкращих – учні, що посіли І-ІІІ місце у груповому етапі. Учасники виконують завдання двох турів – теоретичного і практичного, де кожний демонструє свої знання, уміння та навички.

15 травня в ліцеї відбувся фінал конкурсу. Захід розпочався урочистою лінійкою, на якій усіх присутніх привітали і побажали перемоги та трудових звершень директор ліцею Заслужений працівник освіти України Лисейко О.Й., заступник директора департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації Комісарова Л.О., начальник відділу головного зварювальника ВАТ «Смарт Мерітайм Груп»(ЧСЗ) Краснощок С.О., начальник відділу роботи з персоналом ВАТ «Смарт Мерітайм Груп» (ЧСЗ)  Кузнецова Т.В., начальник підрозділу ОТК ВАТ «Смарт Мерітайм Груп» (ЧСЗ)  Мамонтов І.С.

Мамонтов Ігор Семенович – представник династії суднобудівників. Його батько – Семен Олексійович працював у ліцеї майстром виробничого навчання, потім викладачем спеціальних дисциплін з професії Електрогазозварник. Сам Ігор Семенович у 1975 році успішно закінчив наш навчальний заклад, здобув вищу освіту за профілем суднобудування і багато років працює на Чорноморському суднобудівному заводі (зараз ВАТ «Смарт Мерітайм Груп»)

За результатами теоретичного і практичного турів були визначені переможці конкурсу:

– з професії Складальник корпусів металевих суден – Корчагін Вадим Олександрович, гр. 9/10;

 – з професії Електрогазозварник; електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах:

а) серед учнів ІІ-го, ІІІ – го курсів та групи ТУ– Наєнко Євгеній Сергійович, гр. 25/26;

б) серед учнів І курсу – Почекайло Роман Львович, гр. 19/20;

–  з професії Кухар серед учнів І курсу та групи ТУ  – Романішина Юлія Сергіївна, гр. 31/32

– з професії Електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж; електромонтажник силових мереж та електроустаткування

а) серед учнів ІІ та ІІІ курсу – Цибульський Вадим Ергардович, гр. 35/36

 –  з професії Кухар; офіціант серед учнів ІІ-го та ІІІ-го курсів  – Тупчій Дмитро Валерійович, гр. 41/42

– з професії Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів; електрогазозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах

а) серед учнів І курсу  – Фостій Максим Васильович, гр. 23/24

б) серед учнів ІІ та ІІІ курсів – Койба Олександр Валентинович, гр. 11/12

Усі переможці були нагороджені призами та почесними грамотами ліцею. Бажаємо подальших професійних досягнень!!!