У ЗАКЛАДАХ ПРОФОСВІТИ ПОЧИНАЮТЬ ПРОВОДИТИ ДНІ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ: ОПРИЛЮДНЕНО ГРАФІК

Узакладах профосвіти стартують Дні відкритих дверей – традиційні зустрічі приймальних комісій зі вступниками. Під час них їм роз’яснять термін та умови навчання, особливості професій, які є у закладі, обов’язкові документи для вступу тощо.

Сьогодні, 17 січня 2020 року, МОН оприлюднює графік таких заходів у 21 регіоні України. Планується, що решта областей також надсилатимуть свої графіки, після чого вони оперативно з’являтимуться на сайті.

Переглянути їх можна натиснувши на назву області чи міста:

Прийти на День відкритих дверей у заклад можуть вступники, їхні батьки та всі, хто хоче підвищити кваліфікацію або змінити фах, опанувавши робітничу професію. Під час зустрічі фахівці профтехів ознайомлять гостей з матеріально-технічною базою, розкажуть про зміст навчання, наявність гуртожитків, познайомлять з майбутніми викладачами тощо.

“Графіки Днів відкритих дверей розпочинають серію матеріалів, які ми плануємо випустити в межах цьогорічної вступної кампанії. Вони мають показати вступникам переваги професійної освіти і, безумовно, зробити процес вступу зрозумілим. Загалом же я закликаю всіх охочих прийти на зустріч у найближчому закладі, який вас зацікавив. Переконаний, ті трансформації, які вже відбулися у деяких закладах профосвіти, вас приємно здивують”, – зазначив заступник Міністра освіти і науки Петро Коржевський.

Надалі уся інформація щодо вступу буде розміщуватися на сайті МОН у розділі “Вступ 2020: Профосвіта” і за тегом у соцмережах #Вступ2020Профосвіта.

Нагадаємо, що цього року для студентів вишів та закладів профосвіти почне діяти е-квиток – повноцінний аналог звичайного студентського. Оформити його можна за допомогою онлайн-сервісу державних послуг “Дія”.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *