Кошти отримають найсильніші заклади профосвіти

У 2020 році кошти на створення навчально-практичних центрів розподілятимуться між закладами професійної освіти за новим конкурсом. Відповідний порядок проведення конкурсу затверджений під час засідання Кабінету Міністрів.

За словами міністра освіти і науки Ганни Новосад, відтепер гроші будуть йти у найсильніші заклади та покращувати якість освіти за тими професіями, які важливі для конкретного регіону.

«Вже у лютому ми плануємо розпочати конкурс. Зволікати не будемо, адже прийом заявок триватиме місяць, ще стільки ж закладаємо на їхнє опрацювання, і далі потрібен час на розподіл коштів. Ми хочемо дати максимум часу для того, щоб на місцях встигли розподілити кошти та закупити обладнання. Важливо, що уряд вже не буде фінансувати окремі професії, визначаючи їх на своєму рівні за пріоритетністю чи іншими ознаками. Тепер гроші будуть йти у найсильніші заклади та покращувати якість освіти за тими професіями, які важливі для конкретного регіону», – наголошує Ганна Новосад.

Для участі у конкурсі закладам професійної освіти необхідно буде подати до МОН заявки з описом їхньої інфраструктури, обґрунтуванням необхідності такого осередку, а також готовністю до співфінансування.

Після набрання чинності порядоку розподілу коштів Міністерство освіти створить спеціальну комісію. Інформація про старт конкурсу та адресу, на яку кандидатам потрібно надсилати заявки, з’явиться на сайті МОН.

Навчально-практичні центри – це осередки з новим обладнанням та технікою, що створюються у закладах професійно-технічної освіти.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *