ЗМІНИ У ГРАФІКУ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ WORLDSKILLS UKRAINE: ЩОБ ЗАПОБІГТИ ПОШИРЕННЮ COVID-19, ФІНАЛ ПЕРЕНЕСЕНО НА КІНЕЦЬ 2020-ГО

Фінал Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності WorldSkills Ukraine, який мав відбутися у квітні-травні, проведуть у другій половині 2020 року. Про це йдеться у листі Міністерства освіти і науки №1/9-159, який був розісланий навчально-методичним центрам профосвіти та профільним департаментам.

“Конкурс WorldSkills Ukraine допомагає привернути увагу молоді до робітничих професій і показати переваги професійної освіти. Цього року перелік компетентностей, за якими проходять змагання, ми збільшили з 7-ми до 17-ти. На жаль, через карантин та інші заходи з протидії поширенню коронавірусної інфекції ми маємо перенести фінал. Адже нехтувати безпекою учасників – неприпустимо. Зі свого боку обіцяємо тим, хто пройшов до фіналу і наполегливо готувався до нього, що обов’язково проведемо WorldSkills Ukraine. А поки у них є час покращити свої знання, навички і вміння”, – повідомив заступник Міністра освіти і науки Петро Коржевський.

Він додав, що організаторам на місцях окремо повідомлять терміни подачі заявок, у яких вони мають вказати перелік учасників-фіналістів, а також інформацію про дату та місце фіналу конкурсу.

Довідково.

Всеукраїнський конкурс WorldSkills Ukraine – це змагання з професійної майстерності серед студентів закладів професійної та вищої освіти, а також молодих робітників у віці від 18 до 22 років.

2019 року відбіркові змагання проходили з жовтня до листопада. У них взяв участь 1191 учасник з 25 регіонів країни. З них – 908 учнів профтехів, 140 студентів вишів та 141 молодий робітник.

Конкурс організовують в Україні вже чотири роки поспіль. За цей час змагання проводилися за різною кількістю компетентностей: 2016-го їх було 11, 2017-го – 8, 2018-го – 7, 2019-го – 17.

Докладніше про WorldSkills Ukraine. 

Нагадаємо, що МОН оновило Правила прийому до закладів профосвіти.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *