МОН просить студентів зрозуміти необхідність від’їзду з гуртожитків

Osvita.ua

У Міністерстві освіти просять студентів, які проживають у гуртожитках, поставитись до рекомендацій щодо від’їзду з гуртожитків з урахуванням реалій небезпеки поширення пандемії.

Про це у своєму Telegram написав в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

За його словами, ніхто не буде примусово виселяти студентів із гуртожитків, хоча саме гуртожитки сьогодні є одним із місць потенційної небезпеки поширення коронавірусу.

«Я розумію, що багато хто з вас вже працює і вам важливо зберегти своє місце роботи. Є серед вас і ті, чия домівка наразі на «червоній» карантинній території, а також є соціально-незахищені категорії студентів», – зазначає Сергій Шкарлет.

Він також наголосив, що в офіційному документі МОН буде лише рекомендація щодо від’їзду з гуртожитків додому (окрім дітей-сиріт; дітей, позбавлених батьківського піклування; студентів з тимчасово окупованих територій, «червоних» карантинних зон та інших) із зобов’язанням адміністрацій вишів щодо збереження місця проживання студента у гуртожитку та з обов’язковим перерахунком сплачених за гуртожиток коштів (у разі виїзду з гуртожитку з 15 жовтня до 15 листопада 2020 року).

«Прошу поставитися до рекомендацій не емоційно, а з урахуванням реалій сьогоднішньої небезпеки поширення пандемії. Ці заходи є виключно превентивними, для зниження ризиків захворюваності, з урахуванням того факту, що у гуртожитках фізично неможливо дотримуватися вимог дистанціювання», – підкреслив в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

Як відомо, напередодні Міністерство освіти оголосило про рекомендації щодо переходу усіх закладів професійної, фахової передвищої та вищої освіти на дистанційну форму навчання на період з 15 жовтня до 15 листопада з обов’язковим виїздом усіх студентів із гуртожитків.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *