ПОПУЛЯРИЗАЦІЯ ПРОФОСВІТИ ТА СТВОРЕННЯ ДІДЖИТАЛ-ІНСТРУМЕНТІВ ДЛЯ НАВЧАННЯ: МОН СПІВПРАЦЮВАТИМЕ З ДВОМА ОРГАНІЗАЦІЯМИ СФЕРИ КРАСИ

МОН разом із двома компаніями – «Партнер Плюс» та «S&A Group» – оновлюватиме стандарти за професіями сфери послуг, розвиватиме дуальну освіту та напрацює інструменти для онлайн-навчання. Все це закладено в меморандуми, які підписали партнери сьогодні, 1 грудня 2020 року, в приміщенні Міністерства.

Важливо, що меморандум із кожною організацією передбачає спільні кампанії з популяризації профосвіти та робітничих професій.

«Підвищення престижу профтехосвіти серед українців є стратегічним завданням Міністерства, тож ми розширюємо коло амбасадорів реформи, які допомагатимуть нам у цьому. Сьогодні підписано одночасно два меморандуми. Обидва роботодавці пов’язані зі сферою послуг, розуміють потреби сучасних салонів краси, тому поряд зі зміною іміджу профосвіти ми працюватимемо над оновленням змісту. Передусім вони стосуватимуться профільних професій: перукаря, візажиста, косметика, гримера, манікюрника та педикюрника. Також ми хочемо, щоб майстри виробничого навчання, викладачі спецдисциплін та учні могли проходити стажування в студіях краси, до яких мають доступ компанії», – пояснив заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук.

Оскільки зараз навчання в закладах профтехосвіти проходить переважно в дистанційній або змішаній формах, партнери домовились про створення додаткових діджитал-інструментів. Їх зможуть використовувати як викладачі для організації занять, так і учні під час самостійного опанування тем.

«Я маю досвід у створенні навчальних програм для фахівців сфери краси. А зараз розпочав розроблення онлайн-курсів за новою унікальною методикою “мікронавичок”, за якою навчитись зможе кожен! Тобто я розумію, як організувати для цього завдання команди, і знаю, що потрібно врахувати. Зараз, коли пандемія зупинила звичну для усіх практичну підготовку, заклади профосвіти найбільше відчули брак якісних навчальних матеріалів. У межах цього партнерства я хочу поділитися досвідом і напрацювати дієві інструменти, які допоможуть якісно готувати як учнів-початківців, так і доросле населення», – зазначив генеральний директор ТОВ «S&A Group» Олексій Антонюк.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *