Як працюватимуть заклади профосвіти у січні – роз’яснення МОН

З 8 до 24 січня заклади профтехосвіти мають здійснювати навчання учнів виключно в дистанційній формі. Тому вже зараз адміністраціям потрібно внести зміни до розкладу занять і погодити з роботодавцями графік і формат, за яким учні проходитимуть практику в цей період. Таке роз’яснення надає Міністерство освіти і науки в листі, який сьогодні, 17 грудня 2020 року, розміщено на сайті відомства.Складати окремий графік для відпрацювання практики потрібно лише в разі, якщо її проходження припадає на січень 2021 року. За таких обставин графік погоджується також із учнем, а далі затверджується наказом директора профтеху. Якщо організувати практику в такий спосіб неможливо через особливість професії, то її слід провести після завершення посилених карантинних обмежень.

Важливо, що для учнів, які проживають у гуртожитках, продовжують діяти рекомендації з організації протиепідемічних заходів, затверджених постановою Головного санітарного лікаря ще в серпні.

«Ми вкотре звертаємо увагу закладів на необхідність дотримання правил, які запобігають поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19. Управлінці на місцях мають у запасі майже 3 тижні, щоб адаптувати освітній процес до нових вимог, а головне, поінформувати працівників закладів про майбутні зміни. Вони стосуються не лише переходу на дистанційну роботу, а й мінімізації фізичних контактів між учасниками освітнього процесу», – зазначив заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук.

Окрім планування навчання в дистанційному форматі, адміністраціям слід скласти гнучкий графік режиму роботи працівників профтеху на цей період.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *