Участь Миколаївської області у Всеукраїнському конкурсі з професії «Електрогазозварник»

Протягом 19-20 квітня 2021 року на базі Вищого професійного училища суднобудування м. Миколаєва департаментом освіти і науки облдержадміністрації та Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області забезпечена участь Прокопчука Олександра, учня Вищого професійного училища суднобудування м. Миколаєва – переможця ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Електрогазозварник», у ІІІ етапі.

Умовами змагань передбачено проведення двох турів: теоретичного і практичного.

У ході теоретичного туру (19 квітня), що проводився із використанням вебсервісу Google, учні відповідали на 60 питань з варіантами відповіді, з яких одна вірна (розміщено в Google формі). Час виконання – 1 астрономічна година.

Практичний тур (20 квітня) передбачав зварювання стикового з’єднання пластин з низьковуглецевої сталі у вертикальному (PF) просторовому положенні методом 135 (дугове зварювання металевим плавким електродом у середовищі активних газів) на спеціально оснащеному робочому місці.

Зварювання виконувалося відповідно до вимог технологічного процесу зварювання (WPS).

Під час виконання зварювання учасник виконав команду «СТОП-СТАРТ», яка полягала в зупинці процесу зварювання по середині контрольного зразка з обов’язковою фіксацією цього моменту членом журі. Дана команда виконувалася при зварюванні кореня шва і облицювального шва.

Журі ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Електрогазозварник» спостерігало за відео-трансляцією виконання учасником завдань обох турів.

Підсумки змагань оголошуватимуться протягом 26-28 квітня 2021 року.