Студенти закладів профтехосвіти навчатимуться за посібником у формі мобільного застосунку

Такий посібник є першим із серії інтерактивних посібників, які розроблять для різних напрямів сантехнічної освіти.

Учні закладів професійної освіти, які отримують професію сантехніка, зможуть навчатися за посібником у формі мобільного застосунку, повідомляє Міністерство освіти і науки.

Посібник «Труби та арматура» розроблено відповідно до освітнього стандарту професії «Монтажник санітарно-технічних систем та устаткування». Цей посібник є першим із серії інтерактивних посібників, які розроблять для різних напрямів сантехнічної освіти.

Кожен розділ посібника містить інформацію про те, які навички та знання отримають учні у результаті навчання. Для того, аби полегшити вивчення матеріалу, розробники створили покрокові ілюстрації виконання завдань, тести для самоперевірки та відео, які додаються до кожного розділу.

Мобільний застосунок зможе працювати в офлайн-режимі. Це зробить навчання доступним навіть для тих користувачів, які не мають постійного доступу до якісного Інтернету.

Директорка директорату професійної освіти #МОН Ірина Шумік зазначила, що через загострення ситуації з поширення коронавірусу, окремі заклади професійної освіти знову повертаються у дистанційний режим роботи.

Завдяки таким інтерактивним посібникам ми можемо допомогти учням легко та цікаво засвоїти навчальний матеріал будь-де: вдома або на прогулянці. Такою має бути освіта у 2021 році: доступною, безбар’єрною та інноваційною, – додала Шумік.

Журналістка: Старовойт Ольга Валеріївна