Коронавірус – не ганебна хвороба, її нерозумно і небезпечно приховувати, – директорка Департаменту освіти

Замовчування фактів про інфікування COVID-19 у закладі освіти загрожує директору серйозними наслідками.

На тлі напруженої ситуації з поширенням COVID-19 у батьківській спільноті народжуються найрізноманітніші теорії. Так, можна почути про те, що у школах за наказом місцевої влади приховують випадки інфікування та навмисно не повідомляють імена та прізвища педагогів, які захворіли на коронавірус.

Міфи на своїй сторінці у фейсбуці розвіює Олена Буйневич, директорка Департаменту освіти і науки Одеської міської ради.  

НАМ, БАТЬКАМ, НЕ СКАЗАЛИ, ЩО В ШКОЛІ ХТОСЬ ЗАХВОРІВ НА COVID-19, ВКАЗІВКА ​​ПРИХОВАТИ ІНФОРМАЦІЮ НАДІЙШЛА ВІД ДЕПАРТАМЕНТУ

Це не відповідає дійсності. Нам немає сенсу приховувати, що хтось захворів. В цій ситуації клас, контактні люди йдуть на самоізоляцію. Позаду два тижні дистанційки й канікул. Якщо за цей час хтось і захворів – класи не контактували між собою і їх не потрібно закривати.

Коронавірус – не ганебна хвороба! Її нерозумно, безглуздо і небезпечно приховувати. Крім того, замовчування фактів загрожує директору школи серйозними наслідками.

ЯКИЙСЬ УЧИТЕЛЬ ЗАХВОРІВ, А НАМ НЕ СКАЗАЛИ, ЯКИЙ

Ніхто не повинен повідомляти ПІБ педагога. Якщо клас контактував – його відправлять на самоізоляцію без інформації про вчителя, і це правильно. Так само дитина і його батьки мають право на те, щоб не повідомляти свої дані. Інша справа, що сама людина може проінформувати про хвороби тих, з ким спілкувалася – це турбота про близьких.

ДИТИНА МАЄ СУПУТНІ ЗАХВОРЮВАННЯ, ТОЖ МИ ВИРІШИЛИ ПЕРЕЙТИ НА ДИСТАНЦІЙНЕ

Якщо коротко, то насамперед необхідно звернутися до директора своєї школи та повідомити його. Перехід на дистанційний формат – тимчасовий, місце за дитиною збережеться. 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *